Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nacka Wallenstam IBK
Innebandy
SSL

Team Kalix IBK
3 - 8
Nacka Wallenstam IBK
Team Kalix IBK3 - 8Nacka Wallenstam IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 07 oktober, 11:30
Plats:Sportcity Kalix
Serie:Damer Allsvenskan Norra   Tabell >>
Samling:10:00
Norrlandsturnén del2!
2018-10-07 23:30
Det blev full pott i Norrland och vi går till två veckors serieuppehåll som ledare av serien. Det gäller att passa på att njuta nu. Vem hade väl trott att nykomlingarna skulle få en så bra start? Eller vad säger ni på Magget 😉

Dagens batalj tog oss till Kalix. Vi får ändå ge norra Norrland 10 av 10 vad gäller vädret, bemötandet och naturen. Mycket trevligt fast lite kallt.

Matchen startar vi i rasande tempo. Mål direkt i första bytet (Bergan, pass Vilde) och sen radar vi upp chanser. Vi håller nästan för högt tempo så vi stressar i avsluten. Frustrationen kryper sig på och vi börjar spela svårare och med mindre tålamod. I slutet av perren lyckas även Kalix kvittera. 

Periodpausens tema var att hitta lugnet och vara lite kyligare i avsluten. Börjar bra och gör 2-1 med Ida-tema (Linné, pass Hultman). Vi fortsätter dock bränna chanser och lira frustrerat. Lite slarv här och där och plötsligt ligger vi under med 3-2. Något måste göras! Vi går ner på 10 och får effekt direkt. 3-3 (Bergan, pass Demi) och 3-4 (Maddis, pass Linné) inom loppet av 46 sekunder. Vi trummar vidare på 10 och snart kommer 3-5 (Maddis, pass Linné) och vi gör 3-6 i PP (Rajki, pass Bergan). Idorna hinner även med att göra 3-7 (Linné, pass Hultman) i slutminuten.

Matchen känns som vunnen och vi har som målsättning att spela av tredje bara. Vi rullar åter på 3 femmor (eller på 14 för att vara exakt) och kontrollerar matchen. Vi styr av ett boxplay, Linné gör sitt tredje i matchen (pass Gottis), styr av ett boxplay till och sen är matchen slut. 3-8 på tavlan. Matchens lirare, utsedd av Kalix, blev Bergan. Hon fick även hästen av Philippa ”för att hon är så bra”. 🐴 
Vi skickar även en liten Nacka-ponny till målvakten i Kalix för en grymt stark insatts idag. 🦄
Vi tackar för matchen, rusar till duschen och bränner gärnet till flyget. Tajmar perfekt och flyger hem.

Tack till Kalix, publik och domare för en trevlig dag i Norrland. Än en gång stort tack till vår fyrmanna-klack som hejade på oss.

Vi lämnar Norrland med 6 goa poäng. Vi är nöjda med special teams där PP och BP är fortsatt 100 procentiga. Vi vinner men kan bättre, vilket ändå känns bra. 

Nu blir det vila en hel dag sen kör vi DM mot Hässelby på tisdag 20:30 i Hässelbyhallen. Vi räknar med att minst 4 stycken kommer och hejar😎

//Figge
 

<< Tillbaka

 
 
#nackawallenstamibk på Instagram
Våra Sponsorer