Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nacka Wallenstam IBK
Innebandy
SSL

Älvsjö AIK IBF
2 - 9
Nacka Wallenstam IBK
Älvsjö AIK IBF2 - 9Nacka Wallenstam IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 mars, 15:00
Plats:Västertorpshallen
Serie:Damer Allsvenskan Östra   Tabell >>
Samling:13:30
Målkalaset fortsätter
2019-03-03 23:45

Älvsjö borta i Västertorpshallen och det snöar ute.

Falun vann sin match mot Ackers så inför mötet har vi serieledning med endast 2 poäng.

Älvsjö har haft det lite tungt. Tappade några tongivande spelare inför denna sesse, värvade dock helt ok, men fick sen några skador.

Vi ville vinna för att hålla Falun bakom oss samt fortsätta vara obesegrade. Älvsjö var tvungna att vinna för att undvika kval. Senast vi möttes blev det tight och tufft så vi var förberedda på hård batalj.


Vi coacher jobbade med att hitta rätt fokus på truppen. Vi hade inte råd med någon underskattning. Knackig träningsvecka med sjukdomar samt en del bortresta skapade en viss känsla av .... ja vad ska man kalla det .... otaggning, typ.


Vi gör dock en ok uppvärmning. Börjar svagt men den tar sig. Omklädningsrummet känns bra så inför tekning så har jag lugnat mig och tron på en rolig match har infunnit sig.


Vi börjar bra. 0-1 redan efter 2:05, Limpan pass PH. 6:42 utökar vi till 0-2 på frislag. Madde, som blir väldigt glad, pass PH igen?!? 14:37 snor Linné en boll när vi sätter pressen och vips har vi 0-3. Bra första perre.


Inför andra så roddar vi om lite i formationerna. In med Maddis och Bergan. Magda vilar sitt knä en perre och Hulle har fått en lårkaka i samband med sin utvisning i slutet av period 1.

Vi vill fortsätta köra. Älvsjö är inte ofarliga även om vi har skapat mer än dom så känns inte matchen som klar än.

Vi börjar med att klara av ett boxplay. Inga problem. Vi trummar på.

Maddis är på spelhumör och gör 0-4 7:07. Dagens kanske snyggaste kasse. Rajki smeker ett perfekt avvägt uppspel längs kanten som Maddis tar med i fart, rundar backen, siktar i bortre men drar upp den i första klyk. Så snyggt.

12:20 åker Vilde på en 2:a efter ha skickat ut en Älvsjö-lirare i korridoren. Vi är som vanligt riktigt bra i boxplay och med 2 sekunder kvar kontrar Rajki in 0-5 efter utkast av Stephi. Vilde samlar ju på onödiga utvisningar just nu så hon stormar planen i ren glädje och får då en ny tvåa.

Nytt grymt boxplay så inga mål i baken.

Vi avslutar perren med att Rajki väggspelar med Limpan och hänger 0-6 efter egen retur. Vi vinner även denna perre med 3-0. Snyggt.


Inför tredje pratar vi om att inte slappna av utan köra hela vägen in. Vi rullar in Magda igen och ger Demi chansen.

Demi tackar för förtroendet och gör mål i sitt första byte. 0-7, 1:43, pass BomBom.

3:35 gör vi 0-8. Alla springer och byter, Bergan slår en diagonal till Maddis som är helt ensam kvar på planen. Hon rycker på axlarna, bågar runt sin back och hänger den lågt i bortre. Inga konstigheter.

Vi tuggar på, skapar massa fina kontringar men bränner för mycket. 

12:39 gör vi tillslut 0-9. Efter finfin press av Maddis och Linné hittar Ida in den till Bergan i slottet som lugnt rullar in den under keepern.

Älvsjö reducerar sedan 15:21 och 18:22 så matchen slutar 2-9. Vi skaffar oss där med ett försprång på 5 poäng ned till Falun med två matcher kvar.


Jag är mycket nöjd med att vi idag gör jobbet. Vi tar det på allvar och kör. Inga diva-fasoner eller underskattning.

Vi har tidigare haft svårt för det fysiska spelet men idag vill jag påstå att alla var riktigt riktigt bra där. Med Linné och Kokko som härförare så tar varenda en ett steg framåt i det spelet idag. Det är inte det att vi brunkar sönder dom utan vi är smarta, går in rätt och använder kroppen så att vi skyddar och vinner boll. Riktigt bra.

Vi är fortsatt täta bakåt, vi är grymma i boxplay, vi gör massa mål framåt och vi är fortsatt serieledare och obesegrade. 

Vi kan dock bättre.

Vi spelar lite svårt och slarvigt stundtals, framför allt i början och vi bränner för många bra målchanser. Detta ska vi förbättra till nästa helg!


Matchens häst blev Ture för sitt slit på planen.


Nästa match blir hemma i Ormingehallen på lördag 9:e mars klockan 16:00. Då möter vi Hammarby som vi kryssade mot senast. Vinner vi matchen så vinner vi serien. Så kom och heja nu!!!

 

<< Tillbaka

 
 
#nackawallenstamibk på Instagram
Våra Sponsorer