Serie:SSL - Svenska Superligan Dam   Tabell >>
Referat: Malmö FBC - Nacka Wallenstam IBK
Matchreferat Malmö mot Nacka
2021-01-23 13:32
Efter en lång bussresa till Malmö var det bara att hoppa i säng på hotellet. Ni hoppas vi att alla tjejer är på tå och laddade för match!!!!  Kom igen Nacka💙💙💙

En lite trevande start där lagen testar varandra. Efter 6 minuter gör Malmö 0-1 efter det höjer de tempot. Vi spelar inte dåligt men får inte riktigt till bra lägen. Svårt att få till riktiga målchanser... Malmö spelar riktigt kontrollerat och bra. De får även in 0-2 med fem minuter kvar av perioden. Så får de även in 0-3.... Uppförsbacken blir brantare... Men så viktigt i periodens sista minut så smäller Malin in 1-3 på ass av Cornelia 🌟🌟🌟

Bra start av Philippa på Hannas ass 2-3!!! 💙💙💙 vi närmar oss. Vi vågar mer. Just det här är så bra tjejer, att kriga vidare vid motgång. Att inte lägga sig platt och ge upp. Vi spelar så bra och moget. Nu är vi det bättre laget. Men så stannar hela hallen. Hannas fot fastnar i sargen.... Kyla och högläge så hoppas vi allt går bra. Dessvärre två gånger om lite tokiga rensningar som Malmö hugger på och två snabba mål till deras fördel. 2-5 efter andra. Inte riktigt rättvist med det gäller att vara på tå hela tiden. Däremellan har Stephi räddat en straff. Hon är så grym🌟🌟🌟 Nu är det bara att ladda om till sista  perioden. Ge allt ni har!!! 👏👍

Så dags för sista perioden. Spara inte på krutet. Våga satsa. Ni var betydligt bättre andra perioden så ni är på rätt väg. Det är ”bara” de där små misstagen som kostar alldeles för mycket. Hanna är tillbaka i matchen, skönt att se. Vi vill inte ha några skador då vi bygger vårt lag.

Vi försöker öka tempot och få till målchanser, men Malmö är alldeles för smarta. De gör sitt jobb och står på rätt plats. 2-6 kommer lite olägligt. Men vi har inte gett upp. 5 minuter in i perioden lönar sig det finska samarbetet Trine till Daniella och 3-6.💙💙💙 Fortsätt nu, kriga vidare🌟🌟🌟

Tyvärr räckte det inte. Malmö vann välförtjänt, men de borde nog ha fått ett par utvisningar mot sig. De fick en med tre sek kvar av matchen men då var det redan kört för vår del. Det vi ska ta med oss är nog de sista fem minuterna. Då såg man att ni ville, även om det inte blev mål. Men då sköt ni nog mer än under hela matchen. Den inställningen skulle ni ha börjat perioden med. Nu bara att ladda om till nästa helg. Det kommer ett batteri av tuffa matcher. Ny dag, ny match. 💙🌟💙