Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nacka Wallenstam IBK
Innebandy
SSL

Nacka Wallenstam IBK
5 - 2
Älvsjö AIK IBF
Nacka Wallenstam IBK5 - 2Älvsjö AIK IBF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 24 november, 16:00
Plats:Ormingehallen
Serie:Damer Allsvenskan Östra   Tabell >>
Samling:14:30
Vem är rädd för spöken? Inte vi!!!
2018-11-24 23:15
Glad-Gladare-Ida Linné 😂 (Foto: Peter Selemark)

Hemmamatch mot Älvsjö. 

Historiskt ett spöklag för oss. Dom pressar, kämpar och springer som dårar vilket har passat oss dåligt. Vi får liksom inte igång vårat spel, vårat rull. Jag hade med andra ord en sån där obehaglig känsla i kroppen över att detta kommer bli jobbigt. Å jobbigt blev det.


Vi börjar bra. Visst stör dom oss rejält men vi skapar ändå och löser ofta deras press och får då fina spelvändningar. 1-0 görs av vår kapten Madde som smyger upp offensivt på bortre från sin vänsterbacksplats. Magisk ass av Bergan. Tid 08:34. 6 minuter senare går Vilde på offensiven och hittar in till PH i slottet och där trivs hon ju bra. 2-0 tid 15:25. 

Nu känns det bra. Vi är på gång. Men...

Ett par misstag och ett mäktigt volleymål senare har Älvsjö kvitterat. Två tvillingar som man haft i plugget hade gjort ett varsitt och matchen tog en ny vändning.


Period två blir mållös men inte utan lägen. Tempot är extremt högt och kanske gör det att avsluten och den avgörande passen saknar lite kvalitet. Eller så är helt enkelt förvaren och målvakterna för bra. Nåväl, ganska jämnt och på nått sätt rättvist med lika inför sista.

Tyvärr skadas vår Maddis under perioden vilket stökade till det och vi tappade en toppspelare inför avgörandet.


Tredje står och väger länge. Vi pumpar på och skapar men det gör även Älvsjö. Små marginaler kommer att avgöra.

13:27 hittar tillslut Bergan en patenterad lasermacka till Rajki och vips har vi ledningen igen. Nu har vi vind i seglen Älvsjö tappar lite fokus. 15 sekunder senare så passar Linné på att visa sin vinnarskalle och lyckas brunka in ett till, efter fint inspel av Gottis. 4-2, time out Älvsjö.

Här har vi visat tidigare att vi är starka. Vi älskar att leda i slutet och döda matcher. Varje minut och varje sekund på klockan ska dödas. Vi krigar och spelar smart. Vi älskar läget och alla bidrar med energi.

Älvsjö plockar målis, hinner skapa några kaos-chanser men sen får Hulle tag i bollen. Beeep beeep så sprang hon ifrån alla och rullar in bollen i öppen. Tid 19:49.


Vi vinner vår 9:e raka!!! Helt galet!!


Min gamla adept Ramirez var på besök och såg matchen. Hans kommentar efter var så härlig att höra och så träffande för detta lag.

-Jag såg tidigt i tredje vilket lag som skulle vinna.

-Jasså? Hur då?

-Äh det syntes på bänken. I erat bås stod alla upp och ville in. I Älvsjös satt man ner och såg trött ut.


I en 50/50 match är det dom små sakerna som avgör. Kanske Ramme har rätt och att det var vår energi som fällde avgörandet idag.


”De som vill mest vinner!”


Tack till Älvsjö, domare, publik och alla härliga knattar som förgyllde denna lördag.


Nästa hemmamatch är 15:e december mot ärkerivalerna Tullinge. Missa inte den! Vi lovar en Riktigt bra match, massa extra arrangemang runt omkring och det blir faktiskt vår sista match 2018. 


//Figge

 

<< Tillbaka

 
 
#nackawallenstamibk på Instagram
Våra Sponsorer