Vs Tumba Goif (borta)
2019-10-01 15:40
Uppvärmning

Man kan fråga sig vad Skogås, Ekerö, Ingarö och Sörskogen har gemensamt. Det är nämligen så att vi mött dem i seriepremiären de senaste åren och förlorat. Säsongen 19/20 står Tumba för motståndet i seriepremiären och man drar ut på att presentera laget. Själva kommer vi till start med aningen reducerad trupp.

I sjunde minuten tar vi ledningen genom Freddan som på pass från Jim får till ett dragskott som letar sig in. Freddan står även för 0-2 efter en bollvinst ganska högt upp med ett ringande svepande skott ribba in. Vi går till paus med en rättvis 0-2-ledning. Tumba byter inför andra taktik och blir hetare i vår zon. Dock håller vi dem utanför och det krävs en spelvändning för att få till ett reduceringsmål, 1-2. Dock hinner inte många minuter gå förrän Freddan utökar till 1-3 och säkrare mark. Denna gång är det Gabbe som står för en finfin krosspass. Även om Tumba gör en bättre andra period är de ofta utanför boxen och de farliga lägena bygger oftast på våra misstag såsom felpass eller gul/röda skott i block anfallszon. Vi pratar om detta inför tredje och när Gabbe kliver in från högerfickan i anfallszon och stänker in 1-4 är matchen punkterad. Av matchen återstår nu 16 minuter men dessa spelar vi föredömligt av.

För första gången sedan 2012 vinner vi en seriepremiär (då borta mot Djurgården) och för första gången sedan 29 januari 2017 släpper Boo endast in 1 mål i en match (Då hemma mot Sköndal). Det ser ljust ut och året känns riktigt lovande.

0-1 Freddan (Jim), 0-2 Freddan, 1-3 Freddan (Gabbe), 1-4 Gabbe

Svedje - Stabil insats med bra pondus
* Freddan - Hatten av för 3 målsskytten
* Gabbe - 1+1 och bud på många fler kassar.

Vs Bedarö hemma2019-10-20 20:54
Vs Sköndal borta2019-10-06 19:31