Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nacka Wallenstam IBK
Innebandy

Vs Sköndal borta
2019-10-06 19:31
Vinst med tighta 2-3 (0-1, 2-2, 0-0)
 
Träningsmatchen under försäsongen borta slutade med Sköndalvinst och Boo har inte tagit någon bortapoäng av Sköndal på många år. Till start kommer båda lagen aningen stukade, men redan i omklädningsrummet på samlingen är stämningen både kaxig och girig. Vi var där för att plocka 3 pinnar! 

Som ett delmål har Boo att hålla nollan de 10 första minuterna av matchen, det är också tredje matchen i rad vi klarar av det. Man ser tydligt att båda lagen känner varann väl, uppställt anfalls och försvarsspel åt bägge hållen med lågt tempo och chanserna skapas av misstag. I 14´min, när vi är mitt i ett byte, gör Gabbe 0-1 med ett dragskott från vänsterkanten. Detta står sig till periodpaus där vi diskuterar snacket och gröna pass. 

Vi gör ofta dåliga andraperioder och hade senast mot Sköndal och förra matchen mot Tullinge (Där vi släppte in 3 mål på kort tid) låg lägstanivå, där vi faller likt ett korthus. Klockan står på 4:29 och 4:49 när Sköndal både kvitterar och tar ledningen, detta efter 2 bolltapp och nu 2-1-ledning till hemmalaget. 

Matchen är fortfarande statisk och vi vill gärna ha en kvittering innan paus. Individuella prestationer är alltid välkomna. Jim får bollen från Håkan i högerfickan och utmanar Sköndals hela försvar med en diagonallöpning med boll. Väl i slottet viftar han lite på höfterna, Sköndals hela försvar faller och dragskottet går rakt igenom, 2-2. Vi tar åter sedan ledningen när vi är mitt i ett byte o 17 minuten då vi vinner bollen på vänsterkanten, spelvänder via Gabbe som kallt passar in bollen till en fri Henke, ledning 2-3!

Inför tredje pratar vi om hur vi ska göra för att spela av de 20 sista minuterna. Vi gör detta föredömligt och Sköndals farligheter skapas när vi själva snurrar till. Tilläggas bör att Sköndal hade en del ramträffar. En sammanfattning av frislagsmål och PP/BP säger att 0-0 och 0 av 2 av bägge lagen. Tyder på en match med mindre kreativitet och bättre försvarsspel...

0-1 Gabbe, 2-2 Jim (Håkan), 2-3 Henke  (Gabbe)

Three stars
*** Gabbe - 1+1 och är ett ständigt hot med bössan
*** Håkan - Visar hur man spelar av en match och tilldelas även en assist.
*** Marcus - Håller ihop andrafemman föredömligt med gott surr.
 
#nackawallenstamibk på Instagram
Våra Sponsorer