Vs Bedarö hemma
2019-10-20 20:54
Publikrekord i Ormingehallen i år för Boo IBK
Vinst mot Bedarö med 6-3 (1-1, 3-2, 2-0)

Våra veckoövningar, PP, spel i anfallszon och frislag gav utdelning men det är dock Bedarö som tar ledningen efter att vi schabblat i egen zon. Även denna gång når vi målet att inte släppa in mål första 10 min då klockan står på 10:19. Ca 5 minuter senare får vi frislag i vänster hörn. Bollen går upp längs sargen och via Gabbe får Thom skjuta direkt med jollybladet. 1-1, bortre stolpen.

I paus är ställningen alltså 1-1. Vi är nöjda och Bedarö missnöjda, i alla fall med domaren och de kommer nu sista 40 min att fokusera mest på domarna för dagen klädda i gult. I 12 minuten kliver vår Cap Larsa fram och visar att gammal är äldst. Håkan tar ett skott i slotten, den reflexsnabba Bedarö-keepern lämnar retur och bollen forceras in av Larsa. 17:30 får Bedarö en visning för slag och bara 4 sekunder senare sitter PP-målet av Larsa efter en sargstuds bakom målvakten. Innan perioden är slut får vi även straff som Mårten sätter på backhand efter att Gabbe blivit neddragen, 4-2.  Men tyvärr spelar vi naivt i något som borde varit periodens sista byte och Bedarö får reducera till 4-3 på en kontring.

Inför tredjeperioden pratar vi om att stänga matchen och låta våra motståndare sköta domarsnacket. Detta gör vi främst genom att spela hörn och hem till back. Kan ju låta tråkigt men det leder till ännu ett "rent lakan" i en period som vi tillslut faktiskt vinner med 2-0, efter ett spinnorama - upp - krysset- mål av Larsa och en otroligt kylig avslutning av Gabbe precis framför kassen som en följd av en otrolig mellan klubba-ben-assist av Thom. I slutet tar Bedarö ut keepern, vi hade bud på några kassar och tror faktiskt att Håkans mål skulle blivit godkänt av en videogranskning men enligt domaren var matchen slut.

*** Thom - 1+1 och otroligt stabil bakåt
*** Larsa - 3 mål och +1