Torsk borta mot täta Älvsjö med 5-3 (1-0, 2-0, 2-3)
2019-10-27 20:25
Vi gör säsongens 2 sämsta perioder borta i svårspelade Västertorp. Bollen hoppar och vi vinner typ ingen närkamper, vilket tyder på att huvudet kanske var någon annanstans. Därför hoppar vi direkt till tredje perioden med underläge 3-0.

Vi vaskar om lite i både formationerna och taktiskt. Detta ger utdelning i tredje minuten när Gabbe tar ett dragskott från högerfickan, pass från Aron. Men tyvärr bara 28 sekunder senare får Älvsjö en rättvist bedömd straff och årets första straffbaklängesmål noteras. Psykologiskt jobbigt men vi har inte åkt söderut för att lägga oss. I 14 minuten får vi ett powerplay och det tar oss 24 sek att reducera. Gabbe även denna gång från fickan, pass Mårten. Hade matchen varit lite längre hade försäsongsfysen gett utdelning. Vi bränner en straff men gör ännu ett PP-mål i 6 mot 4-spel, Gusti i slottet upstairs och Mårten noterar sina andra assist. Tyvärr kommer vi inte längre då Älvsjö med 20 sekunder kvar av matchen gör 5-3 i öppen kasse.

Vi gör två usla perioder (av 3) och det märks att vi saknar några tunga fysiska spelare som inte kommer till start. Detta gör att det tar 2 perioder innan vi inser att vi måste göra det själva. Dock tar vi tar med oss tredje perioden, där vi spelar naivt, fröjdigt och går vinnande ur sista 20 minuterna. Vi tar också med oss att vi släpper 0 av 3 på boxplay och gör 2 av 3 på powerplay. En delmålsättning idag var att inte släppa in mål i 10 första minuterna i första och andra perioden, detta misslyckas vi med vilket blir matchavgörande. Avslutningsvis ska vi komma ihåg att om detta är lägstanivån är den ganska hög, som helhet fanns tillräckligt med chanser för att racka 3 pinnar borta och anledningen är Älvsjös båda målvakter som delade på denna söndagssyssla och storspelade.

*** Aron - 1 ass och +1, stabilt backjobb och bra kommunikatör, inget baklängesmål
*** Gabbe - 2 Kassar från fickan
*** Thom - +1, inget baklängesmål