Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nacka Wallenstam IBK
Innebandy

Vs Tungelsta hemma
2019-11-03 14:53
Precis innan Arons mål
Tungelsta hemma 2-6 (1-2, 0-2, 1-2)

Vi har pratat mycket om värdering i veckan och värderingar var lite problemet förra veckan mot Älvsjö. Idag är det snarare kvaliten på avsluten och antal förlorade 1 mot 1 dueller som summeras ihop till en förlust. Tungelsta tar tidigt en 0-2 ledning genom ett backskott och efter ett Boo bolltapp men innan paus gör Thom 1-2 genom ett backskott när Jim passat upp bollen längs kant.

Vi har haft problem hela säsongen med andraperioden. Därför är det extra störigt att Tungelsta uttökar sin ledning efter 26 sekunder när vi svagt lirat Let i anfallszon, även 1-4 kommer från höger ficka och även denna match släpper vi in 2 mål första 10 min i andra perioden. Därefter spelar vi upp och hade kvalitén på avsluten varit bättre samt Tungelstakeepern något sämre hade vi inför periodpaus 2 nog haft ledningen.

Coach är efter 2 perioder ändå ganska nöjd, vi tror på spelet. Men även tredje perioden kantas av uteblivna mål, dock saknas inte chanserna. I tredje perioden får vi även 3 chanser på PP men slarvar bort detta och Tungelsta gör två mål i öppen kasse då storspelande Svedje får lämna till förmån för mindre bra 6 mot 4 spel.

Avslutningsvis vill jag sticka ut hakan och påstå att Tungelsta är seriens bästa lag. För att vi ska ha någon chans att ta tre poäng måste kvalitén på avsluten vara bättre samt PP-spelet. Ännu en gång håller vi cleansheet på boxplay vilket ändå är en markant skillnad från förra året.

Three stars
*** Svedje - 4 insläppta mål är i underkant
*** Aron - 1 mål och solid bakåt
*** Thom - 1 mål och solid bakåt.
 
#nackawallenstamibk på Instagram
Våra Sponsorer