Vinst mot Skogås borta med 3-5 (1-1, 2-2,0-2)
2019-11-10 18:45

Det tar 7 minuter för Skogås att spräcka vår målsättning, att inte släppa in något mål första 10 min. Detta gör man genom en spelvändning på högerkanten. Bara ca 2 minuter senare går Mårten på byte men har hunnit slå en krosspassning till Larsa. Larsa som varit skadefrånvarande 2 matcher i rad tar med sig bollen från högerfickan och trycker in den upstairs. Vi gör försvarsmässigt en bra första period och nyckeln i vårat anfallsspel är att Skogås tappar bollen högt upp.

I andra perioden stänger Skogås åter vår målsättning då man gör 2-1 efter ett bolltapp och skott åter från höger ficka. 10:46 får vi en ännu en spelvändning. Ted straffar ett nonchalant Skogåsanfall och det är kvitterat i öppen kasse, efter pass från Jim. 16:51 åker Larsa på första av 2 utvisningar. Detta hindrar dock inte Thom att göra årets första boxplaymål pass Gabbe, riktigt snyggt i bortre klykan. Glädjen blir dock inte långvarig (bara 19 sekunder) och Skogås får utdelning på sitt powerplay, 3-3. Även detta årets första insläppta boxplaymål. Perioden avslutas med att Skogås åker på en U5 för hårt spel. Detta gör att vi får avsluta och starta sista perioden med powerplay.

I tredje nöter vårt powerplay ner Skogås. Det tar 2:29 innan 3-4 sitter av Larsa i slottet, Mårtens andra assist. Larsa får senare sin andra visning, vi reder ut boxplayet och när 4 min återstår frispelar Micke Gabbe som tillslut skjutit in sig och sätter slutresultatet 3-5! Därefter spelar vi av matchen föredömligt och tar hem 3 poäng till Nacka!

Skogås borta är alltid en tuff historia med små marginaler. Matchen tillhör kanske årets mest fysiska men domarna, vi och Skogås håller ändå humöret i schack.

*** Larsa - 2 mål
*** Gabbe - 1+1 och skjuter tillslut in sig, +2