Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nacka Wallenstam IBK
Innebandy

Kryss mot Fullersta 7-7 (1-1, 4-3, 2-3)
2019-12-18 12:43
Periodpaus
Vs Fullersta 7-7 (1-1, 4-3, 2-3)

Årets första kryss när Herrlaget drabbar samman med duktiga Fullersta på bortaplan. En rafflande publikmatch där  första målet görs av Fullersta efter en kross och avslut från Svedjes vönstra sida. Målet sitter i femte minuten vilket gör att vi ännu en gång släpper in alldeles för tidigt i matchen. Ulrik, som gör debut efter en sejour i Sköndal, kvitterar efter egen bollvinst och solokontringsarbete i 18’ min. Bollen sitter vid förstastolpen. 

Inför andra pratar vi som vanligt om att stänga första 10 min. Tyvärr går det endast 16 s innan Fullersta åter tar ledningen efter slarv. 2-2 sitter enligt protokollet från ett tungt backskott från Carlan, men visst var Micke sist på bollen? Därefter faller vi fullständigt samman och släpper in 3 rad på till synes enkla sätt. Men innan periodpaus hinner Carlan göra ännu ett backskottsmål och Gabbe årets andra boxplaymål, 5-4 till Fullersta. 

Inför tredje känns det som att matchen är vår. Det mesta Fullersta har belönats med i mål framåt har varit rena bjudningar. Tankarna går att vi ska vaska om i mitten på tredje om inte vi har tagit ledningen. Tyvärr gör Fullersta 6-4 i 9’ min och det är dags för timeout. Vi ändrar om, går ner på folk och reducerar nu på ytterligare ett backskott lågt, dock på powerplay sv Marcus. Därefter vaknar Gabbe som hittills spelat back i sin nya konstellation tillsammans med Mårten och Ulrik som winge, 6-6 och 6-7 av Gabbe och Booledning för första gången. Men det vill sig tyvärr inte hela vägen till 3 poäng. När endast 2 sekunder återstår i 5vs6-spel kvitterar Fullersta efter att vi spelat lite väl aggressivt i hörnet. Detta behöver ingen närmre förklaring än att vi helt enkelt går bort oss. När slutsignalen går står det alltså 7-7 på tavlan. 

Vi gör försvarsmässigt en ganska dålig match men visar på karaktär i anfallsspelet och i sista perioden. Måste också berömma specialteams då vi gör mål både på box och powerplay. Vårt boxplayspel är dessutom solid bakåt då vi klarar av 3 boxplays. Nästa omgång nästa helg är det dags för VH hemma, vilket blir årets sista match. Kom ner och stöd!

Three stars
*** Gabbe - 3 kassar 
*** Carl - 2+1
*** Marcus - 1+2
 
#nackawallenstamibk på Instagram
Våra Sponsorer