Ännu en tuff bortamatch 7-7 (2-4, 4-0, 1-3) vs FBI Tullinge B away
2020-01-20 18:38
Aron, strax in skadan
Över julen har vi finslipat spelet i anfallszon. I matchen mot stabila Tumba fanns extremt högt expected goals-värde men utdelningen saknades. Utdelningen skulle dock komma idag.

7:28 står klockan på när FBI tar ledningen genom en otagbart volleyretur bakom Jörgen som gör säsongscomeback. Bara minuten hinner gå innan Ulrik kvitterar. Vi går sedan upp till hela 1-4 tack vare Gabbe *2 och Ulrik efter en schysst krosspass av Mårten. Precis innan paus reducerar dock FBI när vi screwar till det i ett byte, andra matchen i rad nu...

Andra perioden blir ingen rolig historia då vi torskar denna med 4-0. Spelvändning, lite stress, 4 vs 4- spel och bortre stolpen är orsakerna. Vi saknar inte chanserna och när vi väl tilldelas ett PP sjabblar vi andra matchen i rad bort det. Trots 2 - målsledning efter första perioden är det nu 2 -målsunderläge efter andra.

I tredje är det bara krig och grissspel som gäller. Matchen svänger spelmässigt och vi tilldelas 2 powerplay som vi bränner. Det ska ändå stå 7-7 när slutsignalen ljuder. Freddan som nu lyckats spela 2 matcher i följd gör en klassisk enhandsinpetning på ett friläge-ish och Ulrik gör sedan sitt tredje när vi vunnit bollen i mitt, kvitterat. Vi är också det klart bättre laget och det har inte ens gått 4 minuter av tredje. Men i femte minuten tar FBI åter ledningen när vi stöter lite konstigt, 7-6 till hemmalaget. Resten av matchen stavas VILJESTYRKA men vi har fortfarande svårt att få in bollen. I 18’ min räddar ett tillsynes enkelt frislag oss när Marcus sätter den lågt i bortre stolpen, Gabbe står för peten. 7-7!

Kryss i Tullinge skulle vi tagit på förhand men visst är känslan ändå lite sur. Delvis pga starten men också för att vi var det bättre laget offensivt idag och fördelar chanserna över samtliga 12 utespelare som alla står upp för klubbmärket. Tråkigt är att Aron kliver av i matchen med en lowerbody injury. Betraikta point-backen som day-to-day men läkarteamet befarar att skadad är värre.

⭐️⭐️⭐️ Ulrik - 3 mål
⭐️⭐️⭐️ Gabbe - 2 mål och 1 ass, +2
⭐️⭐️⭐️ Mårten - stark med boll, 2 ass.