Utomhusträning tillåten- uppdaterat 17/1-2021

17/1-2021

Smittskydd Stockholm tog beslut den 15/1 att organiserad utomhusträning för alla åldrar är godkänd att genomföras fr o m den 16/1. Nacka kommun öppnar sina utomhusanläggningar från den 18/1.

För alla lag i Nacka Wallenstam innebär detta att man kan bedriva utomhusträning organiserat så länge man följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

D v s att träningen sker smittsäkert och att man håller avstånd till varandra.

OBS! All inomhusträning är stängd till minst den 24/1. Vi kommer ut med ny information när nya direktiv kommer kring vad som händer efter den 24/1.

21/12-2020

Den 21/12 beslutade region Stockholm om nya strängare krav för hela regionen. Det innebär att Nacka Kommun i vårt fall stänger alla idrottsanläggningar för organiserad verksamhet fram till den 24 januari-2021

Mer information om regionens beslut finns här.

15/12-2020

Idag fattade Folkhälsomyndigheten och Stockholms innebandyförbund om skärpta allmänna råd för alla i Stockholm.

För oss i föreningen gäller följande råd framöver:

• Samtliga matcher/tävlingar ställs in förutom SSL som får fortsätta spelas. Dock kommer de matcherna tillsvidare att vara utan publik

• Samtliga innebandymatcher som är planerade att spelas under perioden 18 november till 31 december på grön, blå och röd nivå ställs in och utgår därmed. Det innebär att matcherna inte kommer att genomföras säsongen 2020-2021. Observera att detta också gäller matcher på röd nivå som tidigare skjutits upp från den 29 oktober

• Träning för barn födda år 2005 och yngre kan fortsätta som vanligt inkl innebandyskolan. Samma regler gäller som tidigare enl nedan för att minska smittspridningen. Detta gäller även SSL dam.
  • Personer födda 2004 eller äldre får träna under särskilda förhållanden enl riktlinjer från Stockholm innebandyförbund. Läs mer om det här. Exakt hur detta utformas för resp lag informeras via resp lagledning.
  • Föräldrar ska i allra möjligaste mån inte vistas på idrottsanläggningen och i hallarna. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning.

Ytterligare förändringar kan komma att ske med kort varsel även under ovanstående period om Folkhälsomyndigheten tar ytterligare annat beslut.

Har du ytterligare frågor, kontakta Kansliet på 070-0221166 eller kansli@nackaibk.se

Var rädda om varandra!

Generella råd för minskad smittspridning
  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Tvätta händer före och efter varje tränings eller matchtillfälle.
  • Ombyte sker hemma före och efter aktiviteter.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv
  • Ledare har rätt att skicka hem spelare som ej är friska.
  • Hämtning och lämning av barn sker i möjligaste mån utanför hallarna.
Publik
Tillsvidare har Nacka Wallenstam beslutat är det ej tillåtet att ha publik på våra matcher tills nytt besked kommer från regeringen om utökad kapacitet och då kommer vi att ta ett nytt beslut i frågan. Dock finns vissa undantag som får göras. Se nedan under "Rutiner vid matcher"
Innebandyskolan
För föräldrar som har barn verksamma inom innebandyskolan så gäller följande:

• De generella smittskyddsreglerna ovan ska följas.
  • Under innebandyskolans träningstid så ska någon förälder vara tillgänglig och vara någorlunda nära hallen.
  • Inget ombyte i cafeterian utan vi vill att när ni kommer till hallen så tar ni av barnen skorna och ställer dessa i skohyllan och sen tar er in i omklädningsrum 1 och gör barnet redo för träning.
  • Föräldrar tar hand om väska och barnets kläder så att ni kan möta upp barnet efter träningen, så vi undviker att alla möts vid entrén in till hallen. Vi har många rum att tillgå för att kunna hålla avstånd till varandra.
  • När smålagsspelet är färdigt, kommer en ledare gå med barnen ut i korridoren och möta upp föräldrarna i korridoren.
    På så sätt skapar vi på bästa sätt ett bra flöde för att undvika trängsel.
  • Föräldrar till barn som är där första gången eller har speciella behov av att ha sin förälder på plats har möjlighet att vara på läktaren i samråd med innebandyskolans ledning. Anmälan sker till ledarna för innebandyskolan på plats. En närvaroblankett fylls i på läktaren med namn, tidpunkt och telefonnummer ut smittspårningshänseende. Allmänt gäller det att sprida ut sig på läktaren och hålla de avstånd som folkhälsomyndigheten förespråkar.