Enstaka matcher ej längre tillåtet - uppdaterat 2021-03-01

1/3-2021

Folkhälsomyndigheten har fattat beslut om att idrottsrörelsen från den 1 mars bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar med undantag för yrkesmässig idrott. Beslutet grundar sig på det rådande allvarliga smittläget.

17/2-2021

Folkhälsomyndigheten tillåter enstaka matcher för barn födda 2005 och yngre så länge kommun och region öppnar upp för detta.

Nacka kommun har samma reglelverk som gäller fram till den 21/2 då nya direktiv ska tas fram.

För spelare födda 2001 och äldre gäller fortsatta restriktioner som tidigare än så länge. D v s utomhusträning tillåts enbart.

Länk till Stockholms innebandyförbund.

Länk till Nacka kommun.

5/2-2021

Från och med måndag den 8/2 öppnar Nacka kommun upp inomhustiderna för alla ungdomar födda 2002 och yngre.

Det innebär att vi kan återgå till vanligt organiserad träning förutsatt att vi fortsätter att vidta de riktlinjer och regler som fortsatt gäller.

Avseende matcher så återkommer vi med information vad som gäller när Stockholm innebandyförbund kommit ut med uppdatering kring detta. Tills vidare ska ej matcher spelas.

Nya riktlinjerna från Stockholm innnebandy förbund hittar ni här.

22/1-2021

Folkhälsomyndigheten har den 21/1 beslutat att öppna upp för inomhusträning för barn och ungdom. Beslutet gäller t o m den 7/2.

Nacka kommun öppnar upp sina hallar från tisdag den 26/1.

Beslutet innebär att barn fyllda 2005 och yngre får återgå till inomhusträning. Matcher mot andra lag ska undvikas.

Ungdomar födda 2004 och äldre får än så länge bara träna utomhus.

Innebandyskolan kör igång från den 30/1.

All träning ska bedrivas ansvarsfullt och smittsäkert.

Här hittar ni information från Stockholm Innebandyförbund.

17/1-2021

Smittskydd Stockholm tog beslut den 15/1 att organiserad utomhusträning för alla åldrar är godkänd att genomföras fr o m den 16/1. Nacka kommun öppnar sina utomhusanläggningar från den 18/1.

För alla lag i Nacka Wallenstam innebär detta att man kan bedriva utomhusträning organiserat så länge man följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

D v s att träningen sker smittsäkert och att man håller avstånd till varandra.

OBS! All inomhusträning är stängd till minst den 24/1. Vi kommer ut med ny information när nya direktiv kommer kring vad som händer efter den 24/1.

21/12-2020

Den 21/12 beslutade region Stockholm om nya strängare krav för hela regionen. Det innebär att Nacka Kommun i vårt fall stänger alla idrottsanläggningar för organiserad verksamhet fram till den 24 januari-2021

Mer information om regionens beslut finns här.

Ytterligare förändringar kan komma att ske med kort varsel även under ovanstående period om Folkhälsomyndigheten tar ytterligare annat beslut.

Har du ytterligare frågor, kontakta Kansliet på 070-0221166 eller kansli@nackaibk.se

Var rädda om varandra!

Träning efter sportlov

Vi ber er träna med försiktighet efter sportlovet. Föreningen vill att de som befunnit sig utanför sin vanliga umgängeskrets stannar hemma från träningen 7 dagar efter hemkomst. Det betyder exempelvis att de som rest utomlands eller till fjällen stannar hemma. Vi tackar för ert tålamod och visad förståelse. Gör kloka beslut, tvätta händer och håll avstånd!

Generella råd för minskad smittspridning
  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Tvätta händer före och efter varje tränings eller matchtillfälle.
  • Ombyte sker hemma före och efter aktiviteter.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv
  • Ledare har rätt att skicka hem spelare som ej är friska.
  • Hämtning och lämning av barn sker i möjligaste mån utanför hallarna.
Publik
Tillsvidare har Nacka Wallenstam beslutat är det ej tillåtet att ha publik på våra matcher tills nytt besked kommer från regeringen om utökad kapacitet och då kommer vi att ta ett nytt beslut i frågan. Dock finns vissa undantag som får göras. Se nedan under "Rutiner vid matcher"
Innebandyskolan
För föräldrar som har barn verksamma inom innebandyskolan så gäller följande:

• De generella smittskyddsreglerna ovan ska följas.
  • Under innebandyskolans träningstid så ska någon förälder vara tillgänglig och vara någorlunda nära hallen.
  • Inget ombyte i cafeterian utan vi vill att när ni kommer till hallen så tar ni av barnen skorna och ställer dessa i skohyllan och sen tar er in i omklädningsrum 1 och gör barnet redo för träning.
  • Föräldrar tar hand om väska och barnets kläder så att ni kan möta upp barnet efter träningen, så vi undviker att alla möts vid entrén in till hallen. Vi har många rum att tillgå för att kunna hålla avstånd till varandra.
  • När smålagsspelet är färdigt, kommer en ledare gå med barnen ut i korridoren och möta upp föräldrarna i korridoren.
    På så sätt skapar vi på bästa sätt ett bra flöde för att undvika trängsel.
  • Föräldrar till barn som är där första gången eller har speciella behov av att ha sin förälder på plats har möjlighet att vara på läktaren i samråd med innebandyskolans ledning. Anmälan sker till ledarna för innebandyskolan på plats. En närvaroblankett fylls i på läktaren med namn, tidpunkt och telefonnummer ut smittspårningshänseende. Allmänt gäller det att sprida ut sig på läktaren och hålla de avstånd som folkhälsomyndigheten förespråkar.