Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nacka Wallenstam IBK
Innebandy
SSL

Nya matchställen!!
2019-08-05 13:00
Vilde Rundfloen & Hanna Berg
Nu har nya matchställen kommit och oj vad snygga de blev!!

Stort tack till våra sponsorer 😘

#NBF, #Torvallabil, #BST, #Booenergi, #Actic, #SaveTime, #McDavid, #Unihoc, #Assist, #Wallenstam, #Hårgänget, #Jockesbyggochvent, #Brunnsel

#ibsilly
2019-06-26 13:00
Foto: Mårten Engström
Veronica Jansson

En ung talang har anslutit till truppen via dubbellicens med Hässelby SK IBK. (Dubbellicensen innebär att spelaren fortsatt tillhör Hässelby och kan spela i samtliga serier där men kan även spela matcher med vårt A-lag.)
Varmt välkommen till Nacka, Veronica!

Jonas, Sportchef Nacka
-Vår vision är att bli en etablerad förening i innebandyns högsta serie som i framtiden är med och slåss i toppen. Vi vill även vara med om att utveckla sporten och fortsätta vara duktiga på att fostra unga talanger i Stockholmsområdet. 
-Ett led i den visionen är att lokalisera och knyta till oss de största talangerna i närområdet samt hitta bra och hållbara samarbeten med deras föreningar. Vi är därför väldigt glada över detta samarbete med Hässelby och med Veronica. Jag ser personligen fram emot att få se henne i vår verksamhet och det ska bli intressant att följa hennes utveckling de närmaste åren.

Peter, Sportchef Hässelby:
-Att vi får chansen att utveckla våra talanger i en elitmiljö passar Hässelby perfekt. Alla Stockholmslag kan inte spela i SSL, vi behöver samarbeta för att nå både bredd och elit. 

Figge:
-Jonkan är en fysisk stark spelare som verkligen har imponerat på mig med sin inställning. Träningsviljan är fantastisk och hon visar på varje träning att hon vill framåt. Det är fortfarande lite tidigt att avgöra hur hon står sig i truppen och SSL men jag tror definitivt hon kommer konkurrera om en startplats under nästa säsong.

Veronica:
Vem är du?
-Jag heter Veronica Jansson och är 17 år. Jag bor i Hässelby och går NIU på Solna Gymnasium. 

Vad har du för innebandybakgrund?
-När jag var liten spelade jag innebandy med killarna i Hässelby Hawks P02 och sedan dess har jag spelat i Hässelbys damjuniorlag och damlag. I början av året var jag även med och vann SDF-SM guld som lagkapten med Stockholms Stadslag vilket är ett minne för livet!!

Vad fick dig att välja att teckna dubbellicens med Nacka?
-Jag valde att teckna dubbellicens med Nacka för att de är ett skönt gäng som älskar innebandy och har härlig energi. Det ger mig även möjlighet att träna och utvecklas i SSL-miljö samtidigt som jag får vara kvar och spela för min moderklubb Hässelby. 

Vad tror du om dina och lagets möjligheter i SSL?
-Jag tror att vi kommer ha bra möjligheter inför nästa säsong, de har ju överraskat tidigare ett flertal gånger så  jag tror på slutspel. 
-För mig kommer det bli en utmaning men jag kommer fokusera på att kämpa och kriga. Jag brukar växa och utvecklas av utmaningar så det har jag planerat att göra nu också. Jag är väldigt tacksam och glad att jag får chansen att försöka!

Vem gör Nackas första mål i SSL?
-Jag tror på att Ebba Hansson kommer panga in första målet i SSL!!


Fakta:
Född: 2002
Position: Forward
Klubbfattning: Left
Moderklubb: Hässelby SK IBK
Meriter: Har ett SM guld i SDF-SM 2019 med Stockholm F02 som lagkapten.
Div 1 Sthlm 2018/19: 16 matcher, 26 poäng (12+14)

#ibsilly (Ida Hultman)
2019-06-18 13:00
Foto: Peter Selemark
Ida Hultman

Våran supersnabba brunkartjej från orten fortsätter sin satsning i Nacka.

Figge:
-Hulle dök upp lite från ingenstans i höstas från Djurgården i division 2. Hon var lite kantig och oskolad men hade en enorm speed i fötterna och var rejäl som få i närkamperna så vi gav henne chansen och hon tog den verkligen. Hon är nog den spelaren som gjorde störst framsteg i sin utveckling förra säsongen. Hon har lärt sig använda sin speed och sin fysik på ett bra sätt och är idag en klar tillgång med sina spetsegenskaper. Hennes främsta vapen skulle jag säga är jobbet i försvaret och hennes hemjobb är något utöver det vanliga. 
-Fortsätter hon utvecklas och gör jobbet i sommar så kommer hon helt klart bli en jobbig överraskning för våra motståndare i SSL.

Ida:
Hur skulle du summera säsongen?
-MAGISK! Tycker verkligen att vi den här säsongen har gått in och visat vad vi går för och vad vi är kapabla till att göra. Vi gjorde helt enkelt de omöjliga möjligt, vi gjorde det ingen trodde vi skulle göra. Det är nog det som är extra skönt att vi fått sätta så många på plats och visat att Nacka är inga man ska underskatta i första hand. 

Vad tror du om dina och lagets möjligheter i SSL?
-Jag tror på slutspel helt klart! Fortsätter vi bara som vi gjort så kommer vi nog att bli riktigt farliga. Bra försäsong och att vi går in med ett riktigt Nacka hjärta och spelar med kyla så kommer vi att överraska igen, 100%.

Vad är Nacka för dig?
-Familj, ett gäng med en jä-la vilja och mentalitet som inte går och beskriva. 

Vem gör Nackas första mål i SSL?
-Jag tror Maddis gör första kassen för oss!


Fakta:
Född: 1998
Position: Forward
Klubbfattning: Left
Moderklubb: Tumba GOIF (i Nacka sedan 2018)
Allsvenskan Ö 2018/19: 22 matcher, 11 poäng (7+4) 

#ibsilly (Johanna Arvidsson)
2019-06-16 13:00
Foto: Cecilia Jennstig
Johanna Arvidsson

En rightad back med ett fruktat skott som nyligen har kommit hem från sin jordenruntresa, ansluter nu till oss.
Varmt välkommen till Nacka, Johanna!

Figge:
-Arre är en sån där spelare som är så svårt att hitta, nämligen en rightad back med en riktigt grym bössa. Dom växer liksom inte på träd direkt. Med henne i laget får vi nya och spännande möjligheter att bygga vårt spel. Hon kanske inte är i sin livs form just nu efter ditt jordenrunt flackande men ge henne lite tid så är jag säker på att hon kommer leverera nästa säsong i SSL.

Johanna:
Vem är du?
-Jag heter Johanna Arvidsson, är 20 år gammal, bor i Huddinge och jobbar på ett företag som heter Exxentric som säljer styrketräningsmaskiner.

Vad har du för innebandy bakgrund?
-Jag kommer senast från Hammarby IF IBF där jag spelade 2,5 säsonger i Allsvenskan. Den gångna säsongen blev bara en halv då jag tog ett halvår till att resa jorden runt. Innan dess spelade jag i Älvsjö AIK i dåtidens div 1. Min junior-innebandy spelade jag i Huddinge IK och FBI Tullinge. 

Vad fick dig att välja Nacka?
-Jag valde nacka för att laget är fullt av talangfulla tjejer, med massa vilja och härlig energi. Jag tror även Nacka är ett bra lag att kunna utvecklas i.

Vad tror du om dina och lagets möjligheter i SSL?
-Med tanke på viljan som finns i detta lag, tror jag att det kommer gå fint! Jag hoppas personligen på att kunna bidra med energi och några bra skott från backplats!

Vem gör Nackas första mål i SSL?
-Philippa Blom!


Fakta:
Född: 1998
Position: Back
Klubbfattning: Right
Moderklubb: FBI Tullinge (senast Hammarby IF IBF)
Meriter: Spelade en match med oss i Nacka i div1 säsongen 2017/18 via samarbetsavtal med Hammarby. Gjorde 2 mål i en viktig 4-3 seger mot Huddinge.
Allsvenskan Ö 2018/19: 6 matcher, 1 poäng (0+1) 
Allsvenskan Ö 2017/18: 20 matcher, 21 poäng (14+7) 

#ibsilly (Ebba Odenman)
2019-06-14 13:00
Foto: Peter Selemark
Ebba Odenman

Våran andra keeper fortsätter även hon nästa säsong så nu är duon komplett!

Figge:
-Ebba har jag tränat till och från under många många år. Förutom i damlaget så har jag tränat henne som knatte. Då var hon med när jag hade pojkar 97. Sen har jag haft henne på NIU gymnasiet samt tre vändor i distriktslaget. Vi känner varandra rätt bra vid det här laget med andra ord.
-Hon har varit och är en fantastiskt duktig målvakt. Med ett grymt utkast och med sin vighet är hon en keeper med riktigt bra spetskompetenser. Kan hon bli lite jämnare och jobba lite till med det mentala så kan hon bli hur bra som helst.


Ebba:
Hur skulle du kunna summera säsongen? 
-Jag tycker att den här säsongen har varit lärorik och utvecklande på många plan. Vi har gjort en helt fenomenal säsong som har tagit oss hela vägen till SSL. Om jag ska va ärliga är jag dock inte helt förvånad.

Vad tror du om dina och lagets möjligheter i SSL?
-Vi som lag har tillsammans visat att genom hårt arbete, bra lagsammanhållning och med ett gäng av vinnarskallar kan allt hända så varför inte gå till slutspel.

Vad är Nacka för dig? 
-Nacka för mig är ett härligt gäng, där vi alla delar samma driv och vilja till att utvecklas och hela tiden försöka nå nästa nivå.

Vem gör nackas första mål i SSL? 
-Ebba Hansson tror jag faktiskt. Vi Ebbor måste tro på varandra 😎


Fakta:
Född: 1997
Position: Målvakt
Moderklubb: Nacka W IBK
Meriter: Har ett SM guld med P97 i pojkar 15 klassen. Har även spelat 3st SDF-SM med Stockholm.
Allsvenskan Ö 2018/19: 19 matcher 

#ibsilly (Frida Svan)
2019-06-12 13:00
Foto: Jonas Löfven
Frida Svan 🦢

Vårt fjärde nyförvärv är en glad och sprallig tjej som öst in poäng i Allsvenskan de senaste åren. Nu har hon äntligen valt att ta steget upp i högsta ligan.
Varmt välkommen till Nacka, Frida!

Figge:
-Svanen är lite av en drömvärvning för mig. Hon var en av stjärnorna i sin årskull redan som knatte och har sedan fortsatt på det spåret. Jag hade nöjet att ha henne som NIU-elev i tre år på gymnasiet (Midsommarkransen) och jag har väntat lite på när hon ska våga ta steget upp i SSL. Riktigt kul att det nu blir av och att det blir med oss i Nacka.
-Med sin speed och sin målfarlighet kommer hon garanterat bidra nästa sesse och med hennes härliga energi kommer hon passa in perfekt i vår livliga trupp.

Frida:
Vem är du?
-Frida heter jag och är en glad 20 åring från Huddinge som jobbar på Actic gym i Hammarby Sjöstad.

Vad har du för innebandy bakgrund?
-Jag började min innebandykarriär i Huddinge IK men de senaste 3 säsongerna har jag spelat i Hammarby.

Vad fick dig att välja Nacka?
-Det som fick mig att välja Nacka var att det är en ung härligt trupp som har mycket innebandy i sig. 

Vad tror du om dina och lagets möjligheter i SSL?
-Att skrälla med detta lag är inget nytt så jag utgår från att om vi gör allt som vi ska nu på försäsongen så blir det slutspel nästa vår. 
-Jag hoppas personligen kunna bidra med mycket energi och glädje på denna resa. 

Vem gör Nackas första mål i SSL?
-Philippa gör första målet för Nacka i SSL!


Fakta:
Född: 1998
Position: Forward
Klubbfattning: Left
Moderklubb: Huddinge IK (senast Hammarby IF IBF)
Meriter: 3 landskamper (U19)
Allsvenskan Ö 2018/19: 22 matcher, 33 poäng (22+11) 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, Ormingehallen, 19/08 18:30
Träning, Ormingehallen, 20/08 18:30
Träning, Ormingehallen, 22/08 19:00
Match, Klubbhuset, 23/08 17:00
Match, Stavdal, 24/08 08:00
Match, Colorama, 24/08 15:00
Nyheter från föreningen
Nacka Wallenstam IBK, 20/06 16:00 
Nacka Wallenstam IBK, 23/05 14:15 
Nacka Wallenstam IBK, 06/05 13:30 
Nacka Wallenstam IBK, 03/05 16:00 
Nacka Wallenstam IBK, 26/04 19:05 
 
#nackawallenstamibk på Instagram
Våra Sponsorer