Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nacka Wallenstam IBK
Innebandy
SSL

#ibsilly
2019-06-14 13:00
Foto: Peter Selemark
Ebba Odenman

Våran andra keeper fortsätter även hon nästa säsong så nu är duon komplett!

Figge:
-Ebba har jag tränat till och från under många många år. Förutom i damlaget så har jag tränat henne som knatte. Då var hon med när jag hade pojkar 97. Sen har jag haft henne på NIU gymnasiet samt tre vändor i distriktslaget. Vi känner varandra rätt bra vid det här laget med andra ord.
-Hon har varit och är en fantastiskt duktig målvakt. Med ett grymt utkast och med sin vighet är hon en keeper med riktigt bra spetskompetenser. Kan hon bli lite jämnare och jobba lite till med det mentala så kan hon bli hur bra som helst.


Ebba:
Hur skulle du kunna summera säsongen? 
-Jag tycker att den här säsongen har varit lärorik och utvecklande på många plan. Vi har gjort en helt fenomenal säsong som har tagit oss hela vägen till SSL. Om jag ska va ärliga är jag dock inte helt förvånad.

Vad tror du om dina och lagets möjligheter i SSL?
-Vi som lag har tillsammans visat att genom hårt arbete, bra lagsammanhållning och med ett gäng av vinnarskallar kan allt hända så varför inte gå till slutspel.

Vad är Nacka för dig? 
-Nacka för mig är ett härligt gäng, där vi alla delar samma driv och vilja till att utvecklas och hela tiden försöka nå nästa nivå.

Vem gör nackas första mål i SSL? 
-Ebba Hansson tror jag faktiskt. Vi Ebbor måste tro på varandra 😎


Fakta:
Född: 1997
Position: Målvakt
Moderklubb: Nacka W IBK
Meriter: Har ett SM guld med P97 i pojkar 15 klassen. Har även spelat 3st SDF-SM med Stockholm.
Allsvenskan Ö 2018/19: 19 matcher 

#ibsilly
2019-06-12 13:00
Foto: Jonas Löfven
Frida Svan 🦢

Vårt fjärde nyförvärv är en glad och sprallig tjej som öst in poäng i Allsvenskan de senaste åren. Nu har hon äntligen valt att ta steget upp i högsta ligan.
Varmt välkommen till Nacka, Frida!

Figge:
-Svanen är lite av en drömvärvning för mig. Hon var en av stjärnorna i sin årskull redan som knatte och har sedan fortsatt på det spåret. Jag hade nöjet att ha henne som NIU-elev i tre år på gymnasiet (Midsommarkransen) och jag har väntat lite på när hon ska våga ta steget upp i SSL. Riktigt kul att det nu blir av och att det blir med oss i Nacka.
-Med sin speed och sin målfarlighet kommer hon garanterat bidra nästa sesse och med hennes härliga energi kommer hon passa in perfekt i vår livliga trupp.

Frida:
Vem är du?
-Frida heter jag och är en glad 20 åring från Huddinge som jobbar på Actic gym i Hammarby Sjöstad.

Vad har du för innebandy bakgrund?
-Jag började min innebandykarriär i Huddinge IK men de senaste 3 säsongerna har jag spelat i Hammarby.

Vad fick dig att välja Nacka?
-Det som fick mig att välja Nacka var att det är en ung härligt trupp som har mycket innebandy i sig. 

Vad tror du om dina och lagets möjligheter i SSL?
-Att skrälla med detta lag är inget nytt så jag utgår från att om vi gör allt som vi ska nu på försäsongen så blir det slutspel nästa vår. 
-Jag hoppas personligen kunna bidra med mycket energi och glädje på denna resa. 

Vem gör Nackas första mål i SSL?
-Philippa gör första målet för Nacka i SSL!


Fakta:
Född: 1998
Position: Forward
Klubbfattning: Left
Moderklubb: Huddinge IK (senast Hammarby IF IBF)
Meriter: 3 landskamper (U19)
Allsvenskan Ö 2018/19: 22 matcher, 33 poäng (22+11) 

#ibsilly
2019-06-09 13:00
Foto: Peter Selemark
Stephanie Dalbjer

Vår målis som varit med hela resan från division 4 vill givetvis fortsätta i Nacka nu när vi tagit oss hela vägen till SSL.

Figge:
-Stephi är en stabil målis med hög lägsta nivå. Hon har ett riktigt bra utkast som både är hårt och har bra precision och tajming. Hon ligger alltid i topp på träningsnärvaron och tränar mer än gärna extra med andra lag i föreningen. Om hon tar tag i sin fys ordentligt så kommer hon säkerligen vara med och slåss om en plats i landslaget inom en snar framtid.

Stephi:
Hur skulle du summera säsongen?
-Kan man säga något annat än att den varit succéartad? Vi kom upp som nykomlingar i allsvenskan och kliver rakt upp i SSL och dessutom som obesegrade. Personligen är jag väldigt nöjd med säsongen då jag tog flera kliv framåt i min egen utveckling.

Vad tror du om dina och lagets möjligheter i SSL?
-Det ska bli kul att få testa på SSL och pressa mig själv att utvecklas vidare och tror att om jag får vara hel och göra en bra försäsong så kommer jag också ta nästa steg i min individuella utveckling. Jag tror att både jag och laget har en bra chans att kunna hävda oss i SSL och göra en bra första säsong i högsta serien för jag vet vad det här laget kan klara av.

Vad är Nacka för dig?
-Nacka för mig är en familj där alla tar hand om och står upp för varandra, det är det som gör oss så starka. Samt att alla drar åt samma håll och att vi alltid hjälper varandra utvecklas vilket tar oss nästa steg framåt.

Vem gör Nackas första mål i SSL?
-Bergarn smyger sig in på bortre stolpen där hon får en diagonalare som hon styr in på volley.


Fakta:
Född: 1997
Position: Målvakt
Moderklubb: Vendelsö IK (Nacka sedan 2013)
Meriter: Har spelat upp Nacka från Div 4 till SSL, varit med samtliga säsonger.
Allsvenskan Ö 2018/19: 22 matcher, 3 poäng (0+3)
#ibsilly
2019-06-07 13:00
Foto: Frida Svan
Cornelia Jansson

Vårt tredje nyförvärv på spelarfronten är en supersnabb back från Sörmland.
Varmt välkommen till Nacka, Cornelia!

Figge:
-I Cornelia har vi fått in lite SSL rutin vilket vi givetvis behöver som nykomlingar. Hon är fantastiskt snabb och fysisk i sitt spel. Det gör oss lite tyngre och starkare vilket vi behöver om vi ska mäta oss med de bästa. 
Cornelia bidrar även med en skön träningsvilja och ett jä-la anama som jag tror kommer driva på truppens utveckling. Att hon kan spela både back och forward är givetvis ett stort plus också.

Cornelia:
Vem är du?
-Jag heter Cornelia Jansson, är 21 år gammal och kommer från Trosa/Vagnhärad.

Vad har du för innebandy bakgrund?
-Jag började spela innebandy i Trosa Edanö IBK. Efter det blev det Telge SIBK i 2 säsonger. Där spelade jag första året i SSL och andra i Allsvenskan. 

Vad fick dig att välja Nacka?
-Det som fick mig att välja Nacka var nog deras kämparglöd och det gemensamma målet till att vilja bli bättre och utvecklas. 

Vad tror du om dina och lagets möjligheter i SSL?
-Jag tror att jag kommer kunna göra en bättre säsong i SSL detta år då jag vet lite mer om vad som krävs för att spela i en så pass hög serie. Sen som lag tror jag att vi kommer ha bra chanser. Håller vi bra tempo och bra spel så löser vi nog bitarna! 

Vegör Nackas första mål i SSL?
-Jag tror att Hanna kommer sätta första målet.


Fakta:
Född: 1997
Position: Back
Klubbfattning: Left
Moderklubb: Trosa Edanö IBK (senast Telge SIBK)
Meriter: 26 matcher i SSL 
Allsvenskan V 2018/19: 22 matcher, 25 poäng (14+11) 


#ibsilly
2019-05-30 14:05
Foto: Mårten Engström
Jonas Delshammar 

Ledarstaben förstärker med SSL rutin.
Varmt välkommen till Nacka Jonas!

Jonas Sportchef:
-Som nykomlingar i SSL så känns det bra att få in någon som vet vad det handlar om. Det Jonas gjorde tillsammans med sin kollega i Täby denna säsong är helt i linje med vår målsättning. Jobba brett, lyfta unga och fokusera på långsiktig utveckling. Givetvis var det deras jobb som grundlade Täbys fantastiska slutspel. 
Med Jonas i teamet kommer vi bli bättre och framför allt komma väl förberedda in i en säsong med spel i högsta serien.

Jonas:
Vem är du?
-29 år gammal, bosatt i Täby med sambo och min 3 månaders grabb. 
Mitt senaste tränaruppdrag var med Täbys damer.
Klubblagsmässigt har jag genom åren tränat just Täbys damer, Hammarbys damer, Järfällas herrar samt Järfällas och Hässelbys P93/HJ på killsidan.
De senaste två åren har jag även kombinerat klubblagsuppdragen med Stockholms Distriktslag F01 och F02. 

Vad fick dig att välja Nacka?
-I min värld så är Nacka det mest spännande damuppdraget i Sverige så det var egentligen aldrig några konstigheter att välja Nacka bland de anbud jag fick. 
En ung talangfylld trupp, blandat med lite rutin som verkligen vill ta Nacka till nästa steg.
Det i kombination med en proaktiv sportchef samt en redan innan vass ledarstab gör att detta känns som en riktigt spännande sportslig utmaning. 

Hur ser din roll ut nästa säsong?
-Jag hoppas på att kunna komma in och bidra med lite nya idéer och tips och råd till spelarena i truppen. De flesta tjejerna har ju haft Figge, Mårten och Hampus under ett par säsonger tidigare så där kan jag som sagt förhoppningsvis komma med lite nya infallsvinklar samt bidra med en ny röst. Trots att jag inte är lastgammal ännu så har jag ändå varit med ett tag så någon nytta kommer jag säkert göra…
Sen rollmässigt så kommer vi vara ett tajt team där vi kommer bidra med olika saker och exakt vem som kommer göra vad får sättas längs med resans väg, men jag vågar nog säga att vi kommer ha SSL:s bredaste ledarstab.  

Hur ser du på era möjligheter i SSL?
-Jag tror att vi har goda möjligheter att till att börja med, göra det som brukar vara det svåra som nykomling, dvs. att hålla sig kvar. Dock ska jag inte vara feg och bara prata om att hålla sig kvar, även om det är det primära målet, utan med rätt jobb och slit på försäsongen och fortsatt utveckling på den spännande unga trupp vi har, ser jag absolut inga hinder för oss att skrälla och ta oss till slutspel, så bra kan den här gruppen vara. 

Vem gör Nackas första mål i SSL?
-Nackas första mål i SSL kommer Zita hänga upp i bortre krysset efter att ha fått höra mitt konstanta tjat fram till seriestart över att hon måste våga båga och skjuta mer från sin backplats 😉.
#ibsilly
2019-05-15 13:00
Foto: Peter Selemark
Madeleine Schedin

Vår kapten från den gångna säsongen vill givetvis pröva lyckan i SSL med Nacka.

Figge:
-Madde är lite av vår trogna soldat. Alltid ordning och reda och gör alltid som man ska. Med bra fys och bra fötter är hon en mycket stabil back. Hon lirar alltid lätt och rätt och sätter fart på bollen. Visst finns det utrymme till utveckling på avslut och avgörande pass i offensiven men med Madde på plan får vi bra balans i defensiven vilket alla lag behöver. En brytningssäker krigare med stort Nackahjärta.

Madeleine:
Hur skulle du summera säsongen?
-MAGISK. Den insatsen vi gjorde under förra säsongen är helt otrolig. När ingen annan trodde på oss visade vi motsatsen. I år var vi tippade som sämsta nykomlingarna någonsin, nu är vi troligtvis de bästa nykomlingarna någonsin, det säger ju sitt. Att jag dessutom fick förtroendet att vara Kapten gör mig bara ännu mer stolt över detta lag.

Vad tror du om dina och lagets möjligheter i SSL?
-När det gäller mig så handlar det om att jag ska göra min bästa försäsong hittills då det är där min styrka behöver ligga. Vi som lag kommer göra allt vi kan, det kommer bli tufft men vi siktar på en slutspelsplats! 
Dock så har nog de flesta lärt sig att Nacka kan överraska. Som Figge brukar säga ”Är vi med i tredje så tar vi dom”. Tar vi oss till slutspel så kommer det krävas mycket för att stoppa oss.

Vad är Nacka för dig?
-Oj, även om jag bara spelat i Nacka några år så är det HEMMA för mig. Nacka har en lagkänsla som inte går att finna någon annanstans. Det som laget har tagit sig igenom och att vi gång på gång motbevisat alla som inte tror på oss, gör att vi vet vad vi går för. Nacka är kärlek, glädje och en enorm gemenskap.

Vem gör Nackas första mål i SSL?
-Jag vet att Hanna placerar in den i bortre.


Fakta:
Född: 1999
Position: Back
Klubbfattning: Left
Moderklubb: Huddinge IK (Nacka sedan 2016)
Meriter: 11 matcher i SSL (Huddinge IK), SM silver (InnebandyFesten med Nacka)
Allsvenskan Ö 2018/19: 22 matcher, 4 poäng (3+1)
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Nacka Wallenstam IBK, 23/05 14:15 
Nacka Wallenstam IBK, 06/05 13:30 
Nacka Wallenstam IBK, 03/05 16:00 
Nacka Wallenstam IBK, 26/04 19:05 
Nacka Wallenstam IBK, 16/04 15:00 
 
#nackawallenstamibk på Instagram
Våra Sponsorer