Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nacka Wallenstam IBK
Innebandy
SSL

Välkommen till Nacka Dam 💙
Vi spelar vår andra säsong i SSL 2020/21.
 
Äntligen tillbaka!!
2020-06-26 12:00
Maja Gottberg
Vår andra Maja härstammar från Nynäshamn, kallas för Gottis och har följt Nackas första SSL säsong från sidan pga skada. Nu är hon helt återställd och redo för spel igen.

Sportchef Jonas Löfven:
- Gottis drog sitt korsband runt Jul 2018 och har haft lite strul med sin rehab. Tror det var nån skruv som krånglade, så hennes come-back har dröjt. Nu är hon äntligen hel igen.
- Hon är en snabb och ettrig forward/center med en ovanligt bra bössa för att vara så liten. Hon har den där förmågan att hitta målet och har gjort några viktiga och avgörande genom åren, bl.a. en direkt avgörande straff i Storvreta cup-finalen mot FBC Uppsala. 
- ”Liten men tuff” passar bra in på denna tjej och vi är så glada att hon äntligen är tillbaka.

Maja:

Signat nytt kontrakt. Tankar?

- Det känns verkligen jättekul att få spela en säsong till i Nacka! Det går inte att hitta ett härligare gäng.


Det blev ju en säsong från sidan för dig pga skadan, hur går det med din rehab och när beräknas du vara tillbaka på planen igen?

- Ja tyvärr blev det ju så för mig. Men min rehab går riktigt bra. Så jag kör på nu under sommaren och beräknas vara tillbaka på planen strax innan säsongstart.


Vad tror du om kommande säsong?

- Jag tror det kommer bli en galet bra säsong. Försäsongen har hittills sett jättebra ut och hela laget känns mer taggat än någonsin. Så jag tror definitivt att vi tar en slutspelsplats.


Vilket är ditt bästa innebandy minne?

- Mitt bästa innebandy minne är fortfarande när Ida Linné gjorde mål med två sekunder kvar i kvalmatchen till Allsvenskan mot Storvreta. Det var helt magiskt!


Maja spelade ingen match den gångna säsongen men var med på 12 matcher enligt ibis. Hon var dessutom sargvakt ett gäng gånger så hennes engagemang för detta lag är svårslaget. Ja... det är nog bara hennes egna mormor och morfar som slår henne. Dom är i särklass våra största och trognaste fans 😊

En leende rightare från Sörmland
2020-06-24 16:37
Johanna Turesson (📸 Deepbay Studios)
Vår andra Johanna heter Turesson i efternamn och kallas för Ture. Hon är den tredje Sörmländskan fast egentligen var hon först in i truppen av de tre. Hon hade ett tungt år då hon skadade sig i hemmamatchen mot Dalen vilket resulterade i korsbandsoperation och rehab under vårterminen. Hon beräknas vara tillbaka i spel runt oktober/november om allt går som planerat.

Sportchef Jonas Löfven:
- Ture hade tyvärr oturen att dra sitt korsband under säsongen så hon fick inte riktigt komma in i SSL tempot med allt vad det innebär. Lite synd, framför allt för henne, men även för hennes femma då dom hade nått bra på gång. Nu får vi hjälpa henne tillbaka och sen får vi se om hon och hennes femma kan hitta det där flowet igen, men prio är att få tillbaka henne på planen igen.
- Hon är en snabb och teknisk forward som alltid har ett stort leende på läpparna. Hon är riktigt bra på att jaga åt sig bollen och på att krångla sig förbi sin försvarare på vänsterkanten. Dessutom petar hon in lite bollar då och då. En hårt jobbande tjej med bra kondition som vi saknar och som vi hoppas är tillbaka snart.

Johanna:
Signat nytt kontrakt. Tankar?
- Exakt, det var ett självklart val med tänkte på vilket underbart gäng vi är och hur min förra säsong slutade. Jag är astaggad på kommande säsong.

Det blev ju bara en halv säsong för dig pga skadan, hur går det med din rehab och när beräknas du vara tillbaka på planen igen?
- Min rehab rullar på bra, jag gör nya framsteg varje vecka. Jag skyndar långsamt i min rehab så nån gång under hösten blir jag förhoppningsvis spelklar. Fram till dess så har jag ett antal gymtimmar och sprungna mil kvar att göra. 

Hur summerar du din och lagets första säsong i SSL?
- Min första säsong i SSL blev som sagt kort men det var en otrolig lärorik tid. Resterande tid stod jag bredvid och hejade på mina lagkamrater. Alla kämpade på, utvecklades massor under säsongens gång och fylldes med SSL-erfarenheter. 

Vad tror du om kommande säsong?
- Kommande säsong kommer bli grym tror jag, vi som lag har verkligen växlat upp en nivå. De andra lagen kommer att få se upp för oss Nackatjejer! 

Vilket är ditt bästa minne från denna säsong?
- Jag har ett par guldkorn från denna säsong, bland annat när jag gjorde mitt första mål i SSL i matchen mot Karlstad. Sedan är TV matchen mot Täby ett starkt minne när jag var nyopererad och fick sitta i den stora klacken och heja, tjejerna spelade så bra då så jag var gråtfärdig delar av matchen.

Johanna kom till Nacka i januari 2019 och var med att spela upp laget i SSL. Den gångna säsongen är hon noterad för 14 matcher och 3 mål. Hon spelade dock bara de första 8 matcherna innan sin skada. 
En rightare med fruktad bössa!
2020-06-21 12:00
Johanna Arvidsson (📸 Deepbay Studios)
Johanna, eller Arre som hon kallas, har nu skrivit på för en fortsättning i Nacka. Hon kom från Bajen förra året men gästspelade med oss redan 2017/18 i en match via dubbellicens med just Bajen.

Sportchef Jonas Löfven:
- Här har vi en av seriens bästa bössor. Arre har fruktansvärt bra tryck i både drag och slagskott. Hon är snabb, hon är rightare och hon kan spela både back och forward. 
- Jag tror Arre kan få till det ännu lite bättre kommande säsong nu när hon har fått landa lite i Nacka, i SSL och i livet i allmänhet.

Johanna:
Signat nytt kontrakt. Tankar?
- Det kändes självklart att skriva på för ännu en säsong, jag är riktigt taggad! 

Hur summerar du din och lagets första säsong i SSL?
- En lite svängig men också väldigt lärorik säsong, där vi som nykomlingar fick visa att vi hör hemma i SSL.

Vad tror du om kommande säsong?
- Jag tror att vi kommer komma in med ett större självförtroende då vi vet vad som väntar och med bra förutsättningar till att göra en riktigt bra säsong! 

Vilket är ditt bästa minne från denna säsong?
- Mitt bästa minne är hemmamatchen mot Täby. Mer specifikt när Hulle gjorde frislagsmål på en volley pass från mig. Oslagbar känsla!

Johanna gör sin andra säsong i Nacka 20/21. Hon gjorde 14 poäng (7+7) på 25 matcher den gångna säsongen.
Ett nyförvärv från Sörmland!
2020-06-18 12:00
Ronja Gustafsson (📸 Mårten Engström)
En rightare från Trosa blir vårt 6:e nyförvärv. Hon kommer närmast från Älvsjö i allsvenskan där hon spelade föregående säsong. Vi välkomnar ytterligare en sörmländska till klubben.

Sportchef Jonas Löfven:
- Ronja dök upp på vår radar via ett tips från en av våra sponsorer faktiskt, och en rightad back är ju alltid intressant. Vår tränare Hampus tog sig en titt på en match och gillade vad han såg så vi skred till verket och bjöd in henne att provträna med oss. Hon gjorde ett gott intryck både på och utanför planen så vi var alla eniga om att denna spelare vill vi ha. Efter bra dialog med Älvsjö och med Ronja själv så var värvningen klar.
- Hon är en stabil och tuff vänsterback med bra teknik. Hon hänger med bra i tempot och jag ser stor potential och goda utvecklingsmöjlighet där vi redan nu ser framsteg. Med en bra försäsong där fysen förbättras och med lite tid att komma in i taktik och tempo så tror jag vi har hittat en ny ’askungen historia’ i klass med Hultman.

Ronja Gustafsson:
Vem är du?
- Jag är 24år och pluggar till Grundlärare där jag kommit halvvägs i min utbildning. 
- Jag har en storebror och en storasyster och bor i Trosa där även mina föräldrar bor. 
- På fritiden umgås jag med familj och vänner och kollar på Bajen.

Hur kommer det sig att du valt att spela i Nacka?
- Mitt mål har varit att spela i högsta ligan så när jag fick den här chansen i Nacka kändes de bra redan från början. Jag har fått en bra känsla av laget och allt omkring och jag tror de är rätt steg för mig i min utveckling.

Vad tror ni om kommande säsong?
- För min egen del tror jag att jag kommer utvecklas som spelare både på och utanför planen. Som lag tror jag på truppen stenhårt och ser oss absolut som ett slutspelslag! 

Vilket är ditt bästa innebandy minne hittills?
- Har inga stora meriter att skryta med men när vi gick upp och spelade i allsvenskan med min moderklubb Trosa måste nog ses som ett av de bästa minnena, hittills.

Ronja gör sin första säsong i SSL 20/21. Hon spelade med Älvsjö i Allsvenskan föregående säsong och där noterades hon för 2 poäng (0+2) på 21 matcher.
Ytterligare en ung talang tar klivet in i SSL truppen!
2020-06-16 12:00
Veronica Jansson (📸 Deepbay Studios)
Veronica, eller Jonkan som hon kallas, spelade med Nacka på dubbellicens den gångna säsongen, från Hässelby i div 1. Nu tar hon klivet in i Nackas SSL trupp på riktigt.

Sportchef Jonas Löfven:
- Jonkan är en oerhört ambitiös och träningsvillig spelare som vi tror mycket på. Hennes driv sticker ut och det märks inte att hon är så ung. Hon är en snabb och rejäl målskytt som passar bra in i vårt spel och i vår trupp.
- Jonkan var kapten i Stockholms distriktslag för 02:or som tog SM-guld 2019. Hon har öst in poäng i damettan och hon visade att hon klarar av SSL tempot redan i år. Det känns därför helt rätt att lyfta in henne i truppen på riktigt nu. Hon känns redo. 

Veronica:
Dubbellicens förra säsongen. Nu har du tagit steget helt och skrivit på för Nacka nästa sesse. Tankar runt det? 
- Det känns väldigt roligt att ha skrivit på för Nacka och jag är väldigt taggad. Jag ser fram emot hösten och vi är just nu inne i en grym försäsong som både är tuff och rolig.

Hur summerar du din säsong i SSL?
- Jag hade som sagt dubbellicens förra säsongen och de matcher som jag fick spela med Nacka var väldigt roliga och lärorika. Det var jättekul att göra debut i SSL och jag ser fram emot att fortsätta utvecklas. 

Vad tror du om kommande säsong? 
- Vi kommer vara väl förberedda och jag tror på slutspel även fast konkurrensen är stor. För min egen del så ska jag förbereda mig på bästa sätt, fortsätta utvecklas och bidra med bra stämning. 

Vilket är ditt bästa minne från denna säsong? 
- Det bästa minnet från denna säsong är tv matchen mot Täby. Det var väldigt coolt och mäktigt att Nacka hade en så stor publik med härlig energi. Ett annat bra minne är även matchen mot Jönköping då jag gjorde mitt första SSL-mål.

Veronica var med på 11 matcher den gångna säsongen och gjorde 2 poäng (1+1). Hon spelade även 17 matcher med Hässelby i div1 där hon gjorde 33 poäng (21+12).
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Nacka Wallenstam IBK, 10/07 09:37 
Nacka Wallenstam IBK, 08/07 20:42 
Nacka Wallenstam IBK, 29/03 23:21 
 
#nackawallenstamibk på Instagram
Våra Sponsorer