Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nacka Wallenstam IBK
Innebandy

Om Boo IBK
Boo IBK är ett herrlag som huserar i div 3 södra. 
Säsongen 19/20 tecknades ett samarbetsavtal med Nacka Wallenstam IBK. 
Vår målsättningen är att låta HJ19-spelare få seniorerfarenhet,  att förbli i H3 - lag samt att göra det bästa av varje match. Vi är ca 20 utespelare och 2 målvakter på träningen.

"Vi spelar med ro i själen"
Vs Älvsjö B 2-6 (1-2, 0-2, 1-2)
2020-02-11 19:32


Ännu en hemmatorsk när vi möter ett fysiskt starkt Älvsjö. 0-1 gör Älvsjö på retur redan i första bytet efter en kombination på vår högersida som vår scout missat. Kvitteringen faller snyggt i mitten på perioden efter att Larsa vunnit bollen, hotat och släppt till Mårten som hotar och släpper till Ulrik som lägger in plasten i öppen kasse. Ca 3 min senare tar Älvsjö ledningen igen efter att vi mesat lite i egna högerhörn. Bollen spelas in framför mål och Jörgen är chanslös.

I andra perioden ökar Älvsjö på ytterligare när de letar bortre stolpen men passen bryts på någon Boo spelares fot och styrs in. Vi behöver nu nästa mål men koncentrationen är inte riktigt där när vi på defensivt frislag till höger tappar bortre stolpen. Slutet på period 2 blir tjafsig och domarn beslutar att ta 2 visningar för hårt spel 19:50 i kombination med att vi får en slag-tvåa. Boxplay!

Inför tredje stuvar vi om både taktiskt och i formationerna. Tyvärr gör Älvsjö 1-5 på sitt PP efter endast 44 s, tråkigt men bara 14 s senare reducerar vi genom Jim i 4 vs 4 spelet. I tredje håller vi ihop det bra mot tjafset och försöker fokusera på oss. Vi spelar bra och kontrollerat men får tyvärr ett reduceringsmål bortdömt på ett PP, kunde varit avgörande. Älvsjö spelar av tiden skickligt och i sista minuten tilldelas de en straff som de utnyttjar och fastställer slutresultatet 2-6.

Det är tråkigt att vi ligger där vi ligger, en p från nedflyttning men i år är div 3 s både bättre och jämnare än den brukar vara. Vi har svårt att få marginalerna på vår sida såsom domarbeslut, skador och expected goals. Några nyckelmatcher återstår och spelar vi på den nivån vi ska samtidigt som bollen kanske börjar studsa vår väg kommer kontraktet vara säkrat. Forza Boo!


Three stars
⭐️⭐️⭐️ - Jörgen i kassen
⭐️⭐️⭐️ - Jim, positivism på bänken och tar chansen. 
⭐️⭐️⭐️ - Larsa - visserligen poänglös men hans ledarskap på planen styr upp oss i tredje.

Vs Bedarö 6-6 (3-5, 2-1, 1-0)
2020-02-11 19:31

Ännu ett sjabbel ledde igår fram till ett för Boo väldigt tråkigt kryss. Vi tar en brutal 0-4-ledning som vi givetvis ska stänga (Likt förra bortamatchen vs Tullinge). 0-1
gör Henke framför kassen efter en stilig pass från Ted. 0-2 gör Ulrik på båge på pass från point Billy som gör sin första match från start i Nackatröjan och även 0-3 av Ulrik när Marcus vunnit bollen. Klockan står på endast 12:50 när Mårten gör 0-4 hittad snyggt av Larsa. Därefter skulle vi sjunka djupt både i försvarsspelet och mentalt. Bedarö reducerar efter bolltapp högt och 2-4 görs snyggt i bortre krysset då det finns en liten läcka i boxen. Bedarö är nu hetare och det rasslar relativt fort. 17:40 står det plötsligt 3-4 efter ett backskott som letar sig in bakom Jörgen. Dock får vi lite andrum då Gabbe utökar i slutminuten till 3-5 med en handledare i bortre krysset från vänsterkanten. 8 mål i första perioden..

Inför andra pratar vi om att inte gnälla och spela safe. 2:35 får vi en visning. Vi ser ut att reda ut ännu ett boxplay men ett backskott letar sig in, vilket blir periodens enda mål.

Tredje perioden blir nervig. Bedarö gör 5-5 i fjärde minuten men i bytet efter tar vi åter ledningen genom Ted i bortre. I mitten på perioden får Bedarö 2 visningar i rad och vi får chansen till ett 5 mot 3-läge. Vi bränner dock detta och när första gubben kommit ut spelar Bedarö till sig ett friläge och det är kvitterat. I slutet tar lagen varsina TO men inget mer protokollförs. Mycket tråkigt att tappa en 0-4-ledning och nu är det bara att bita ihop undervåren och ge allt!


Three stars 
⭐️⭐️⭐️Ulrik - 2 mål
⭐️⭐️⭐️Ted - 1+1
⭐️⭐️⭐️ ?

Ännu en tuff bortamatch 7-7 (2-4, 4-0, 1-3) vs FBI Tullinge B away
2020-01-20 18:38
Aron, strax in skadan
Över julen har vi finslipat spelet i anfallszon. I matchen mot stabila Tumba fanns extremt högt expected goals-värde men utdelningen saknades. Utdelningen skulle dock komma idag.

7:28 står klockan på när FBI tar ledningen genom en otagbart volleyretur bakom Jörgen som gör säsongscomeback. Bara minuten hinner gå innan Ulrik kvitterar. Vi går sedan upp till hela 1-4 tack vare Gabbe *2 och Ulrik efter en schysst krosspass av Mårten. Precis innan paus reducerar dock FBI när vi screwar till det i ett byte, andra matchen i rad nu...

Andra perioden blir ingen rolig historia då vi torskar denna med 4-0. Spelvändning, lite stress, 4 vs 4- spel och bortre stolpen är orsakerna. Vi saknar inte chanserna och när vi väl tilldelas ett PP sjabblar vi andra matchen i rad bort det. Trots 2 - målsledning efter första perioden är det nu 2 -målsunderläge efter andra. 

I tredje är det bara krig och grissspel som gäller. Matchen svänger spelmässigt och vi tilldelas 2 powerplay som vi bränner. Det ska ändå stå 7-7 när slutsignalen ljuder. Freddan som nu lyckats spela 2 matcher i följd gör en klassisk enhandsinpetning på ett friläge-ish och Ulrik gör sedan sitt tredje när vi vunnit bollen i mitt, kvitterat. Vi är också det klart bättre laget och det har inte ens gått 4 minuter av tredje. Men i femte minuten tar FBI åter ledningen när vi stöter lite konstigt, 7-6 till hemmalaget. Resten av matchen stavas VILJESTYRKA men vi har fortfarande svårt att få in bollen. I 18’ min räddar ett tillsynes enkelt frislag oss när Marcus sätter den lågt i bortre stolpen, Gabbe står för peten. 7-7!

Kryss i Tullinge skulle vi tagit på förhand men visst är känslan ändå lite sur. Delvis pga starten men också för att vi var det bättre laget offensivt idag och fördelar chanserna över samtliga 12 utespelare som alla står upp för klubbmärket. Tråkigt är att Aron kliver av i matchen med en lowerbody injury. Betraikta point-backen som day-to-day men läkarteamet befarar att skadad är värre.

Three stars
⭐️⭐️⭐️ Ulrik - 3 mål
⭐️⭐️⭐️ Gabbe - 2 mål och 1 ass, +2
⭐️⭐️⭐️ Mårten - stark med boll, 2 ass.
Torsk mot Tumba 3-6 (0-1, 1-0, 2-5)
2020-01-20 18:33
2020 startar uselt


En match vi helst vill glömma, bra saker är att: - Vi nollar boxplay 🟢
- Ulrik sätter en straff. 🟢
- Vi släpper 0 mål första 10 min i första perioden 🟢
- Vi släpper 0 mål i andra perioden 🟢
- Vi släpper 5 mål i 5 vs 5 spel. 🟢

Dock var det fler negativa saker än positiva över 60 min vilket leder till att vi ändå förlorar. Vill ändå påstå att första perioden är en av säsongens bästa med tanke på xpected goals och taktiskstruktur. Vi saknar dock skärpan i avsluten och går ifrån denna med 0-1 efter ett bolltapp. 

I andra perioden gör Ulrik 1-1 på straff i 4 vs 5-spel. 1-1 känns inte rättvist men det är målen som räknas! 

I tredje perioden tar Tumba åter ledningen efter ett backskott men Jim är snabb på att kvittera efter inspel av Aron och lite brunk. Nästan direkt efter skjuter vi i täck, vilket leder till en spelvändning som Tumba utnyttjar. 3 mål inom 1 min och 41 sek. Ulrik gör sen 3-3 även i 4 vs 4 spel då vi slarvat lite på bytet. 

I 13’ min gör Tumba 3-4 på en spelvändning (igen) och Tumba stänger därefter rutinerat matchen trots att vi har några fina chanser i slutet. 3-5 och 3-6 gör i slutminuten.

Det blir till att öva avslut i veckan men hatten av för att Tumba får matchen precis dit de vill. 

Three stars

⭐️⭐️⭐️ Ulrik - 2 kassar
⭐️⭐️⭐️ Aron - 2 ass
⭐️⭐️⭐️  Jim - Har chanser och belönas med en kasse.
Torsk mot VH
2019-12-18 12:46
Uddamåls torsk 3-4 (1-1, 2-1, 0-2)

Inga baklängesmål första 10 i första ✔️
Inga baklängesmål första 10 i andra ✔️
Inga boxplaymål bakåt ✔️
Powerplaymål framåt ✔️
Fler än 3 framåt - ❌

Gabbe som fått spela back pga vår skadefrånvaro ger oss ledningen med årets avslut i bortre krysset från vänsterkanten efter ett back-backspel med pass från Aron. VH kvitterar sedan efter bolltapp i egen zon. 1-1 inför andra, vi är det bättre laget. Vi gör sedan 2-1 efter en inbrytning av Ted, även denna gång på pass från Aron. I mitten på perioden får VH sin första visning och efter att ha rullar runt sätter Ulrik 3-1. Därefter följer tyvärr inga fler Boo mål och innan perioden reducerar VH efter ännu ett bolltapp i mittzon. 

Det är alltså Booledning med uddamålet inför tredje. VH ligger på men vi står emot, det ska krävas en klassisk målvaktsinterference för att kvittera och klockan står på 12:44. Matchen ser ut att gå ännu mot ett kryss men när 50 s återstår gör VH vinnarmålet på frislag, efter en time out. Mycket snopet men innebandy spelas över 60 min. Som ovan nämnt räcker det inte att göra 3 mål framåt för att vinna matcher. Men Herrlaget är tillbaks efter nyår, nu väntar träningsmatch på torsdag mot Nacka och därefter jullov med intensivt fysschema. 

Three stars
Aron - 2 ass
Svedje - Gör sitt och räddar också ett par frilägen
Ted - Ett inbrytningsmål och stabilt centerjobb
Spelade matcher
Sön 23/2 13:45
2 - 8  
Lör 18/1 16:15
7 - 7  
Sön 10/11 11:45
3 - 5  
Sön 29/9 18:00
3 - 5  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
#nackawallenstamibk på Instagram
Våra Sponsorer