Serie:SSL - Svenska Superligan Dam   Tabell >>
Referat: Nacka Wallenstam IBK - IK Sirius FBC
Säsongens sista gruppspelsmatch Nacka mot Sirius
2021-03-20 15:29

Domaren blåser snart till start, Nackatjejer mera fart! 💙💙💙

Idag firar vi även vår bästa Maja 22år 🎉 så låt det bli ett riktigt firande. 🌟🌟🌟

Dags för match. Kapten Svan, se nu till att dina spelare gör sitt yttersta. Peppa dem och ge dem av din positiva energi. Vi vet att du har att plocka av! Stephi i målet sprid ditt trygga lugn. När du är säker blir det så tydligt att hela laget lyfter sig. Det är självklart samma sak då Erika står i målet. Vi har målisar av högsta klass. Alla backar håll era platser, ta chansen då ni får den, men säkra upp bakåt. Alla forwards ni måste sätta era chanser men även jobba för laget. Centern som är spindeln i laget, tänk både bakåt och framåt. Se till att göra dina medspelare bra! Tänk på att du är motorn. Avbytare på bänken. Du kan vara lagets viktigaste spelare. Du som hela måste vara redo att hoppa in. Som hela tiden längtar efter att få spela och inte får tappa modet.

Spelet böljar fram och tillbaka. Vi ser fysiskt starka ut och spelar med god teknik. Det är otroligt jämnt inledningsvis. Vi har de bästa lägena, men så ger vi Sirius dubbelchans då vi inte hänger med. Sirius är för bra att missa de möjligheterna. 0-1 och lite uppförsbacke. 14.40 visar Sirius styrka och krigar in 0-2... vi måste vara starkare och hetare.

En väldigt jämn period spelmässigt men Sirius har gjort målen. Nu är det bara att öka.

Andra perioden och vi har fyllt på med energi. Härligt löpsteg redan då vi springer in på planen. Det gillar vi. Sätt era chanser och våga mer. Men slarva inte i egen zon.

Sirius håller på att slipa sin slutspelsform. Vi har några riktigt bra lägen utan att få till det där sista. Emellanåt spelar vi så bländande bra, men blandar dessvärre med slarv och misstag. Det böljar fram och tillbaka. Så äntligen från ingenstans får Trine fram en snygg passning till Ebba och 1-2!!! 🌟🌟🌟Härligt! Vi tuffar till oss och vinner mer närkamper. Då ska ni veta att Sirius är stora och starka. Vi går till sista periodvilan med gott självförtroende. Nu släpper vi loss!!!💙💙🌟🌟

Tredje börjar lite onödigt slarvigt redan första minuten... men vi växlar upp. Ett riktigt fint avslut av Hanna resulterar i 2-2. Vilde ass
🌟🌟🌟 Vilka tjejer, man ska inte räkna ut oss. Som vi sliter nu. Nu känns vi hetare. Nu spelar vi som ett lag där alla gör sitt jobb. Och då satt ledningsmålet 3-2!!! Snyggt Philippa att hitta den luckan på ass av Hanna! 💙💙💙 sen matchens hittills snyggaste mål Matilda till Ebba till Daniella!!! 4-2!!! 🌟🌟🌟10 minuter kvar och Sirius växlar upp. Håll dem borta från vårt revir. Det slarvas en del, just nu spelar vi inte alls lika bra. Nu är det viktigt att spela med rätt spelare som kan hålla tätt, spela rätt och hålla i bollen. Vi behöver inte göra mål om vi riskerar att släppa in bollar bakåt. Var smartare än så. Tre minuter kvar och Sirius tar ut sin målvakt... som de pressar. En minut kvar och vi håller i!! Så grymma tjejer. Ni visar att ni kan slå alla lag!!! Ni slutar med flaggan i topp. Ni vinner som ett lag!!! Det här var en laginsats på hög nivå💙🌟💙🌟

Tack tjejer för en fantastisk fest ni bjöd på. Tack för  att ni i tider som dessa gett oss härligà stunder att minnas! Lycka till nu och för alltid! 💙💙🌟