KÖP DIN BILJETT TILL DAM SSL & HERR DIV1 HÄR!!!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nacka IBK
Innebandy
Dam Divison 1

2 SM silver till Nacka!!
2019-04-23 22:50
Foto: Peter Selemark
Det blev en repris på förra årets SM för våra fantastiskt duktiga juniorer. Två finaler och två silver.

Coach Figge summerar:

-Givetvis är det stort att vi tar oss till två finaler i år igen och givetvis är det tungt att det slutade med två silver igen. Det är dock två helt olika silver.

-I DJ18 visste vi att vi hade chansen. Vi var i final förra året med 17-laget och hade i stort sett samma trupp. Efter en stabil semifinalseger mot Lockerud med 6-2 så fick vi möta förra årets vinnare RIG i finalen. Dom gör dock en riktigt bra match och vinner tillslut välförtjänt med 5-2. Inte så mycket att säga egentligen, dom var bättre än oss denna dag. 
-Lite trist att detta fantastiska gäng tjejer födda 00, inte får avsluta sin junior-resa med ett SM guld, för det hade jag verkligen unnat dom. Nåja, dom går till historien som ett av Sveriges framgångsrikaste lag någonsin och kommer för alltid finnas i mitt hjärta och vara guldtjejer för mig.

-I JAS 17 så var det bara helt galet och kaos från dag ett. Med en väldigt liten trupp tog vi oss an JAS serien.
Första matchen får en av våra viktigaste spelare en skada (korsbandet) så vi avslutar matchen på 8 spelare. Så med ännu färre spelare hankade vi oss igenom serien genom att låna in fotbollstjejer, gamla spelare som slutat samt en lillasyster. Jag vet inte riktigt hur vi gjorde det men vi vann serien och gick till Play-Off, mot Rönnby.
-Där fick vi klara oss själva så med 9 utespelare vinner vi den med 5-4 och tog oss till InnebandyFesten.
-Här borde sagan ha slutat och vi hade då varit supernöjda med lagets prestation. Men....
-Med ett galet bra försvarsspel, två grymma keeprar och ett gäng krigare av sällan skådat like samt en fotbollstjej och en handbollstjej så tar sig dessa tjejer hela vägen till final. Det måste nog vara en av de större skrällarna och en av de större bragderna i SM-historien. 
-Väl där så var det tillslut soppatorsk, framför allt på de som dubblat med DJ18, så vi orkade helt enkelt inte rubba ett mycket duktigt IKSU.

-Detta var mina sista matcher som juniorcoach och jag känner en oerhörd tacksamhet och stolthet över att jag har haft förmånen att få träna och coacha dessa fantastiska tjejer under så många år. Jag älskar er mer än ni anar 😘

Jag tackar för mig och hoppas att vi ses i SSL nästa sesse 😎

//Figge
 
#nacka_ibk på Instagram
Våra Sponsorer