VILL DU TESTA PÅ INNEBANDY I NACKA IBK? KLICKA HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
NACKA IBK
Tillsammans för ett positivt Nacka

Referat vs Sollentuna i mörkröd svår
2023-10-09 17:25

Period 1: Vi startar första perioden på ett fantastiskt sätt! Vinner tekningen, kliver framåt och Ted sätter dit målet redan efter 7 sek! Går fort i innebandy! :) Sollentuna tar sedan tag i bollinnehavet och lyckas komma till en del lägen där dom får skjuta utifrån, vi släpper in dom stundtals lite väl enkelt på oss där vi har lite för stort avstånd till vår motståndare och därmed tillåts dom till rätt farliga skottlägen. Rasmus gör några riktigt fina räddningar men tillslut lyckas Sollentuna hitta in till en kvittering och det står 1-1. Men även vi skapar bra lägen och hittar några fina kombinationer men perioden slutar 1-1. 

period 2: vi startar period 2 bra och gör en bättre period än den vi gjorde i första. Vi skapar farligare målchanser än Sollentuna. Vi har bättre kontroll i försvarsspelet där dom får skjuta lite utifrån utan att skapa dom riktigt farliga chanserna. Vi fortsätter skapa farliga chanser perioden igenom och tillslut kommer även ledningsmålet! Viktor får bollen bakom målet som passar Vincent bakom målet som sedan hittar in den till Anton i slottet som distinkt skjuter in bollen i mål. En rättvis ledning som vi tyvärr inte lyckas hålla i period 2 utan Sollentuna får in 2-2 och vi går in till sista perioden med lika läge. 

period 3: vi får en tidig utvisning i perioden där vi får jobba rätt hårt i boxen, Sollentuna lyckas hitta in passningar i slottet till en right fattad spelare som varje tillfälle ”nästan” får ett skottläge men vi hinner dit och störa. Bra jobb av boxplay 1. Efter ca minuten kan vi byta in boxplay 2 och det tar inte lång tid innan Viktor vinner bollen och lyckas ta sig till ett friläge och säkert sätter bollen i mål till en 3-2 ledning. Vi fortsätter hålla tätt i boxplay spelet! Både vi och Sollentuna kommer till lite lägen men det förblir målsnålt fram till slutet av matchen. Där tar Sollentuna en timeout och tar ut sin målvakt! Vi jobbar på bra i 5 vs 6 spelet där tiden går, men tyvärr för vår del så kommer en studsboll som studsar på en Sollentuna fot framför mål till en annan Sollentuna spelare i slottet som sätter bollen i bortre och det är 3-3 med 9 sek kvar. Vi tar en time där och chansar på att vinna tekningen för att sedan lägga bollen djupt för att få in 4-3. Det var värt ett försök men matchen slutar 3-3 där vi skapar dom farligaste målchanserna och förtjänar att vinna matchen. Men sådan är innebandyn, sätter man inte chanserna så är det tufft. Men en välspelad match från bägge lagen och känslan är att Sollentuna kommer vara ett topplag i denna serie. Tack också till publiken som var på plats och kollade denna match 🙏🏻 

 

// Fredrik 

 
#nacka_ibk på Instagram
Våra Sponsorer