VILL DU TESTA PÅ INNEBANDY I NACKA IBK? KLICKA HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
NACKA IBK
Tillsammans för ett positivt Nacka

Välkommen till P07/P08:s gemensamma lagsida
 
En fantastisk helg avklarad! 💪
2023-10-22 21:42
1 av våra 2 matcher där vi höll nollan! 💪

Referat vs Tullinge: 

 

under denna vecka har vi övat mycket på vårt försvarsspel vilket denna helg gav resultat! Mot Tullinge gör vi en riktigt bra insats där Tullinge har väldigt svårt att komma till lägen. Tullinge kommer till spel med 7-8 spelare som också spelat HJ3. Ett kvitto på att vi gör en fin insats. Vi tar jobbet för varandra matchen igenom och vinner bollen högt upp i banan vid ett flertalet tillfällen. Vi har också ett bra lugn i spelet med boll och är noggranna i vårt passningsspel och sätter varandra i bra lägen. En bra genomförd match där vi vinner välförtjänt med 2-1 i mörkröd medel serien. 

Referat vs Segeltorp: 

 

Denna match delade vi med vårat P09 lag! Detta är en match vi dominerar stort i spelet och är det klart bättre laget. Vi möter ett lag som spelar 2-2-1 där vi lyckas lösa det på ett väldigt fint sätt. Rullar boll riktigt bra, bra lugnt i spelet och fin rörelse. Skapar väldigt många fina lägen. Trots våran dominans blir det endast seger med 5-4 efter 3 så kallade ”skitmål” men vi lyckas tillslut hålla undan och vinner även här välförtjänt. Rasmus gör en en stabil insats och kan inte göra så jättemycket på målen. Även denna match var i medel serien! 

 

Referat vs Tyresö: 

 

Första matchen denna säsong vi håller nollan! Det är en relativt jämn första period där Tyresö kommer till några farliga lägen men där Vilmer gör några riktigt fina räddningar. Vi spelar bollen bra men utan att skapa dom riktigt farliga lägena. Sen i period 2 och 3 tar vi över matchen fullständigt och spelar ut hela registret. Skapar mängder med chanser, hittar varandra i bra ytor samt att vi jobbar stenhårt utan boll och gör det väldigt svårt för Tyresö att skapa något överhuvudtaget. Vi släpper endast till 9 skott på mål i denna match! En match vi tillslut vinner med 4-0 och detta var i svår serien! Referat vs Duvbo

 

Helgens 4:e och sista match är mot Duvbo i Löthallen. Här blev det säsongen andra match vi håller nollan. Här tar vi också jobbet fullt ut i spelet utan boll, vi täcker skott, Oliver är stabil i kassen och gör det väldigt bra! Vi rullar boll fint och har bra tålamod i spelet. En match där det kanske inte skapas allt för många riktigt bra lägen även fast vi har 4 skott i stolpen och ribban. Matchen enda mål står dagens kapten Jaeger för som skjuter från backposition! Vi har fina rörelsemönster och låter bollen för det mesta göra jobbet. Men vi stänger denna match på ett bra sätt och vinner tillslut med 1-0. 

Summering: 

 

 

En helg där vi gör 4:a väldigt fina insatser! Vi vinner samtliga matcher och släpper endast in 5 mål totalt! Otroligt starkt jobbat av samtliga grabbar 💪 en fantastisk avslutning på denna helg! Nu ska vi bygga vidare på detta och fortsätta att träna bra! 

// Fredrik 

 

 

Referat vs Sollentuna i mörkröd svår
2023-10-09 17:25

Period 1: Vi startar första perioden på ett fantastiskt sätt! Vinner tekningen, kliver framåt och Ted sätter dit målet redan efter 7 sek! Går fort i innebandy! :) Sollentuna tar sedan tag i bollinnehavet och lyckas komma till en del lägen där dom får skjuta utifrån, vi släpper in dom stundtals lite väl enkelt på oss där vi har lite för stort avstånd till vår motståndare och därmed tillåts dom till rätt farliga skottlägen. Rasmus gör några riktigt fina räddningar men tillslut lyckas Sollentuna hitta in till en kvittering och det står 1-1. Men även vi skapar bra lägen och hittar några fina kombinationer men perioden slutar 1-1. 

period 2: vi startar period 2 bra och gör en bättre period än den vi gjorde i första. Vi skapar farligare målchanser än Sollentuna. Vi har bättre kontroll i försvarsspelet där dom får skjuta lite utifrån utan att skapa dom riktigt farliga chanserna. Vi fortsätter skapa farliga chanser perioden igenom och tillslut kommer även ledningsmålet! Viktor får bollen bakom målet som passar Vincent bakom målet som sedan hittar in den till Anton i slottet som distinkt skjuter in bollen i mål. En rättvis ledning som vi tyvärr inte lyckas hålla i period 2 utan Sollentuna får in 2-2 och vi går in till sista perioden med lika läge. 

period 3: vi får en tidig utvisning i perioden där vi får jobba rätt hårt i boxen, Sollentuna lyckas hitta in passningar i slottet till en right fattad spelare som varje tillfälle ”nästan” får ett skottläge men vi hinner dit och störa. Bra jobb av boxplay 1. Efter ca minuten kan vi byta in boxplay 2 och det tar inte lång tid innan Viktor vinner bollen och lyckas ta sig till ett friläge och säkert sätter bollen i mål till en 3-2 ledning. Vi fortsätter hålla tätt i boxplay spelet! Både vi och Sollentuna kommer till lite lägen men det förblir målsnålt fram till slutet av matchen. Där tar Sollentuna en timeout och tar ut sin målvakt! Vi jobbar på bra i 5 vs 6 spelet där tiden går, men tyvärr för vår del så kommer en studsboll som studsar på en Sollentuna fot framför mål till en annan Sollentuna spelare i slottet som sätter bollen i bortre och det är 3-3 med 9 sek kvar. Vi tar en time där och chansar på att vinna tekningen för att sedan lägga bollen djupt för att få in 4-3. Det var värt ett försök men matchen slutar 3-3 där vi skapar dom farligaste målchanserna och förtjänar att vinna matchen. Men sådan är innebandyn, sätter man inte chanserna så är det tufft. Men en välspelad match från bägge lagen och känslan är att Sollentuna kommer vara ett topplag i denna serie. Tack också till publiken som var på plats och kollade denna match 🙏🏻 

 

// Fredrik 

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 25/11 11:30
4 - 5  
Lör 25/11 10:45
5 - 6  
Mån 20/11 20:30
6 - 5  
Sön 19/11 18:30
2 - 6  
Lör 18/11 18:30
5 - 6  
Sön 12/11 16:30
1 - 6  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
#nacka_ibk på Instagram
Våra Sponsorer