SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nacka Wallenstam IBK
Innebandy
SSL

Pixbo Wallenstam IBK
7 - 5
Nacka Wallenstam IBK
Pixbo Wallenstam IBK7 - 5Nacka Wallenstam IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 27 februari, 16:00
Plats:Wallenstamhallen
Serie:SSL - Svenska Superligan Dam   Tabell >>
Samling:14:30
Matchreferat Pixbo-Nacka
2021-02-27 16:33
Så efter en lång bussresa är det väl skönt att släppa ut all energi. Kom igen tjejer 

Det har varit ett väldigt rabalder runt Pixbos sparkade tränare och hur det skulle påverka laget. Man ska inte lyssna på rykten, det blir väldigt lätt en ”höna av en fjäder”. Det gäller att hålla sig själv till fakta och det man faktiskt vet. Därför håller vi oss till matchen och det som faktiskt händer på planen. 

Jag saknar att inte vara på plats, saknar stämningen, att kunna klappa, heja, stötta... Men de dagarna kommer tillbaka. Nu får vi nöja oss med tv-sändning! Vilken lycka att de faktiskt finns i tider som dessa. 

Första perioden är väldigt jämn. Den slutar också 0-0. Några bra målchanser för båda lagen, men målvakterna gör sitt jobb. Lite läskigt då Stepi fick en smäll i en olycklig situation men hon reste sig snabbt. Nu känns det som att Pixbo försökt hitta våra svaga punkter så var smarta nu tjejer. Spela dem inte i händerna. Fortsätt på er kontrollerade bana. Fyll på med ny energi nu i periodpausen. 🌟👍💙👏Nu med påfyllning av energi hade vi önskat 100% fokus, teknik och fysik. Det börjar lite trevande, men så kommer det, målet vi längtar efter 1-0. Grymt grovjobb att få till ett frislag. Sen ser det så enkelt och bra ut då frislaget slås av Philippa till Matilda 1-0🌟🌟🌟 En knapp minut efter det smäller Hanna in 2-0 på Erikas ass💙💙💙 snyggt tjejer. Självförtroendet växer kanske lite snabbt och mycket ... Bara en halvminut senare kommer ett frislag som lurar Stephi och 2-1.... Vi spelar så disciplinerat, men så börjar de där individuella dribblingarna. Det funkar inte på den här nivån. 2-2.... Vi får inte tappa boll i fel lägen. Tillbaka till det säkra spelet. Sen efter alla bragdräddningar kommer ett litet snöpligt mål 2-3. Men då växlar vi upp. Erika är snabb och resolut 3-3🌟🌟🌟vilken match det har blivit. Pixbo ska inte tro att det här är enkelt. Men då vi har så bra tryck och spel kommer en bjudning och 3-4. Här måste vi bli bättre. Ni kan inte ge bort mål. Det har vi inte råd med. Det är faktiskt det som varit avgörande i flera matcher. Att vi gör andra lag bra och ger dem möjligheter. Efter andra står det 3-4. Kom igen tjejer! Spela säkrare!Så dags för tredje och avgörande perioden. Nu får vi se vad Pixbo har för plan. De visar direkt att de vill sitta i förarsätet. I andra bytet får det till ett mål efter skolboken och 3-5... De läser oss för bra. Det är viktigt med spelare som gör mål men jag vill lyfta alla grovjobbare som kämpar och sliter. De som inte syns i matchrapporteringen men som sliter i bakgrunden. Det är som sagt ett lagbygge. Sen att rätt spelare får bollen i avgörande lägen, hatten av. 

När det ser ganska mörkt ut  gör Matilda sitt andra mål får dagen 4-5 på ass av Erica🌟🌟🌟I spel med avvaktande utvisning för oss  kommer dessvärre 4-6. Vi får ändå en utvisning mot oss efter det. Något som ser ut som en klockren brytning. Men domaren dömmer och det är bara att gilla läget. I detta boxplay stämmer det mesta. Cornelia får spelrum och smäller in 5-6. Vi spelar så bra och har till och med ett stolpskott som hade kunnat ge ett resultat. Nu växlar vi upp. Nu gäller det att spela med de hetaste spelarna! 

Dessvärre kommer det där snöpliga målet 5-7... Det där sista avgörande saknas. Det fanns tyvärr ingen riktig vinnarvilja i det där sista.  En riktigt bra och jämn match som vi ska vara stolta över. Men det är lite surt ändå för det känns som att vi hade chansen att ta poäng trots allt. Nu laddar vi tills på torsdag då Täby väntar. 🌟🌟🌟

<< Tillbaka

 
 
#nackawallenstamibk på Instagram
Våra Sponsorer