Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nacka Wallenstam IBK
Innebandy
SSL

Nacka Wallenstam IBK
5 - 2
IKSU Ungdom
Nacka Wallenstam IBK5 - 2IKSU Ungdom

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 20 oktober, 16:00
Plats:Ormingehallen
Serie:Damer Allsvenskan Östra   Tabell >>
Samling:14:30
Toppmöte!!
2018-10-20 22:48
Foto: Peter Selemark

Toppmöte hemma i borgen när serieledarna i Allsvenskan norra, IKSU, kom på besök. Dramatik, kamp, högt tempo och ett (för oss) lyckligt slut.


Denna match kändes redan innan. Alla var taggade och förväntansfulla. Hur bra är IKSU egentligen?


Efter en lite trevande inledning av båda lagen så tog matchen så sakteliga fart. IKSU körde ett högt press-spel som vi hade lite problem med. Lugnet saknades och vi stressade upp oss onödigt mycket vilket gav IKSU lite bollövertag. Vi skapar dock ungefär lika mycket så att vi gör 1-0, 17:29, riktigt snyggt (Maddis, laser från Linné) känns inte orättvist men väldigt skönt.


Matchen fortsätter i andra perren i samma mönster. Dom pressar, vi stressar och tillslut går vi bort oss två gånger och vips så leder IKSU med ett mål. 1-2 inför tredje.


Special Teams har sett riktigt bra ut i år. Det gjorde det idag också. Vi håller tätt i boxplay i slutet av andra och början av tredje sen när vi får PP ca 7 min in i tredje så gör vi 2-2 (Rajki från Vilde), tid 8:23.

Vi kör på 10 hela tredje och tar över matchen lite enligt mig. Jag tycker vi skapar mer, känns tyngre och farligare. Dessutom känns vi starka och orkar. Där emot vill boll-uslingen inte trilla in. IKSUs målvakt är bra och deras försvar är aggressivt och tätt.

Matchens lirare Maddis får tillslut hål på dom 17:52, pass Räkan. Vi leder med lite drygt 2 min kvar och IKSU tar time out.

In med de hetaste för dagen (Maddis och Linné) brunkback Räkan, höger löparen Bergan och ..... Vilde... och Vilde ska teka. Vi hade inte vunnit en enda tek i matchen men nu måste vi vinna!!

Vilde vinner teken. Vi krigar 5 mot 6. Åter igen är vi stabila i special teams. Vinner boll, Maddis trampar förbi alla och ska lägga in bollen lite lätt i mål men.... träffar stolpen 😳 Ett sus genom publiken men ingen fara.... vår tanks Linné plöjer fram och hänger returen, tid 18:36.

Vilde vinner tek igen. Vi är stabila i 5 mot 6. Bergan snor bollen och knackar backhand från halva in i tom bur och vips så har vi 5-2 på tavlan. Tid 19:30.

Vilde vinner sin tredje tek på rad. Vi håller boll och matchen är slut. Tre nya sköna pinnar till Nacka 😎


Vi vinner. Vi är proffsiga i uppvärmning, samling och i båset. Vi uppträder och agerar som ett lag. Vi visar att vi har det som krävs för att vinna tighta matcher.


Men vi kan bättre.....


Vi ska hitta lugnet och fler ska kliva fram. Vi ska bli effektivare. Och det ska vi lyckas med redan imorgon mot Ersboda!


Stort tack till ett mycket duktigt och trevligt IKSU, till två riktigt bra domare och till vår fantastiska publik.

Sen måste jag avsluta med att hylla alla som fixar runt om kring våra matcher. Riktigt bra idag 😘


Vi ses imorgon 13:00!!


//Figge


 

<< Tillbaka

 
 
#nackawallenstamibk på Instagram
Våra Sponsorer