Åttondelsfinal mot AIK!
2016-10-19 20:52, Herr-Div2
KRIG 100%!
Måndagen 24/10 fyller vi läktaren i Ormingehallen. AIK står för motståndet.
Matchstart 20:45!
Välkomna!
Nacka IBK - Runby IBK 9-5
2016-10-16 21:49, Herr-Div2
Fredagskväll är lika med hemmamatch.
Den här kvällen var det Runby IBK som stod för motståndet.
Ett lag som är svårspelat och har mycket rutin och kvalitet.

Första perioden drar igång och det är Runby som tar tag i taktpinnen de första bytena och använder sin bollskicklighet för att rulla boll.
Sen tar Nacka över matchen och det dröjer inte länge förrän Nick gör Nackas första mål för kvällen.
Bytet efter utnyttjar dock Runby ett misstag i Nackas uppspel och kvitterar.
Sen rullar spelet och perioden på och Nacka går ifrån till 4-1 genom Jack, Ulriksson och Pontus där den sistnämnde på något märkligt sätt springer in bollen i mål och där det är oklart om det är en vrist eller en bredsida som gör målet.
Kort därefter får Runby får sitt andra PP för kvällen och skjuter in 4-2 vilket är det sista som händer i första perioden.

Andra perioden startar. Nacka för matchen och detta resulterar en bit in i perioden då kapten Mike utökar ledningen.
Strax därefter är det dags för PP och Alpäng gör 6-2 vid bortre stolpen fint framspelad av Nick.
Sen är det en 10 minuters period där Nacka borde ha dragit ifrån ytterligare men istället gör Runby 3 snabba mål från ingenting genom grym effektivitet och ouppmärksamt försvarspel från Nackas håll. Efter det samlar Nacka ihop sig snabbt och vi går till periodvila med 7-5 efter mål av Nick.

I periodpausen går snacket om att öka tempot och hålla organisationen.
Sagt och gjort. Efter 1:16 in så står det 9-5 genom mål av Jack och Lowe.
Efter det har vi flera lägen att gå ifrån ytterligare men det vill sig inte riktigt.
Ytterligare en bit in i perioden så uppstår en situation i ena sarghörnet som uppfattas som onödigt hård och Nacka reagerar och även Runby. Detta mynnar ut i ett tumult där några spelare i varje lag får lämna matchen.
Spelformen blir 3 mot 3 och Runby tar ut sin målvakt för att komma ikapp men ett stark BP ser till att resultatet står sig matchen ut.

Sammanfattningsvis en rätt ok match av Nacka.
Laget gör många bra saker och vi ser fram emot en bra träningsvecka och match mot Högalids IF på söndag i Eriksdalshallen.
Dam-div1
Målen från damernas 5-4 vinsten mot Huddinge IBS
2016-10-08 10:07, Dam-div1

Dam-div1
Denna fredag är det damernas tur!
2016-10-07 07:38, Dam-div1
Förra fredagen kom det 100 personer till Ormingehallen och såg Nackas herrlag vinna mot Bro IK, hur många blir vi ikväll?

Vi tar emot Huddinge IBS i damernas div 1 och matchstart är satt till 19:30.

Denna fredag är White knight och Subway matchsponsorer.

Kommer finnas ett bra pris på just en subwaymacka och white knight i cafeterian.

Vi ses!

#ALLATILLORMINGEHALLEN
#KÖR
Nacka IBK - Bro IK 6-3
2016-10-02 11:06
Nacka tog på fredagskvällen emot Bro IK i sin första hemmamatch för säsongen inför drygt 100 åskådare i Ormingehallen. Matchen slutade 6-3 till hemmalaget.

Efter förlusten mot Jakobsberg i seriepremiären så var det ett revanschsuget lag som klev ut på banan och det visade sig tidigt då Stark gör matchens första mål 2.11.
Bytet efter bjuder första femman på fantastisk innebandy och snurrar upp motståndet innan Skalin styr in Släggans passning i öppet mål.
Bro skulle få en kalaschans att få komma in i matchen då vi drar på oss en utvisning och får spela boxplay. Reduceringen kommer efter halva boxplayet spelat och 2-1 på tavlan.
Vi skakar av oss det fort och minuten efter reduceringen sätter kapten Mike upp bollen till formstarka Wille som sätter Nackas tredje mål.
Sista 10 av första perioden spelas en dålig och okontrollerad innebandy av Nacka och motståndet kunde få fram lite chanser men resultatet 3-1 står sig perioden ut.

Period 2 startar lite som den första slutade, med ett oorganiserat spel och boll som tappas i märkliga lägen.
6 minuter in i perioden så drar Bro på sig 2 utvisningar vilket gör att vi kan spela 5 mot 3. Nacka som sällar missar sin chans att göra mål i powerplay sätter Jack 4-1 med ett rappt skott upp i högra krysset assisterad från matchens lirare Nick.
Perioden rullar på och vi blandar fantastisk innebandy med ibland usel innebandy med konstiga beslut och oorganiserat försvarsspel. Med 5 minuter kvar av perioden så räddar Ullis ett givet baklängesmål genom att dra på sig en utvisning och vi får spela 4 mot 5.
Efter ett skott som bryts av Skalin sätter han upp den för Alpäng som springer ifrån sin motståndare och fri med målvakten sätter han 5-1 som även blir resultatet för andra perioden.

I period 3 lyckas Bro skapa lite nerv i matchen genom att tidigt göra både 2-5 och 3-5. Två billiga mål som går in via första stolpen där motståndaren alldeles för enkelt får komma in via hörnet.
Dock så blev det momentumet kortvarigt för Bro då Nacka tog tag i taktpinnen igen och gjorde det viktiga 6-3 målet genom Lowe som lobbade in returen från Släggans tunga skott.
Resterande tiden av matchen är inget som går till historien. Båda lagen skapar lite halvchanser men Nacka håller undan och tar säsongens första trepoängare.

Herr-Div2
Vinst i hemmapremiären för herrarna!
2016-10-01 23:10, Herr-Div2
Nackas herrar vinner med 6-3 mot Bro IK och tar sina första 3 poäng för denna säsong.
Vi tog ett snack med "Släggan" efter matchen som är tillbaka i Nackatröjan.
P00, 04/12 22:28
Dam-div1, 04/12 18:09