2016-11-22 18:48
Säsongens första derby! Riktigt mysigt, speciellt när Ingarö står för motståndet!
Det märktes att Nacka hade haft ledigt helgen innan, för det var ett riktigt spelsuget lag som letade sig ut till
Ingarös hemmahall denna småruggiga fredagkväll.

Period ett inleds på bästa sätt, innan ens en minut hunnit spelas ger #10 Ahlholm Nacka ledningen med en fin pass från #16 Enström.
Skönt! Nacka har bra koll på matchen de första 5 minuterna, sedan börjar även Ingarö vakna till. Chanser byts från båda håll, men båda
lagen håller tätt. Nackas försvar jobbar för dagen helhjärtat och håller framgångsrikt Ingarös anfall utanför boxen och tvingar dem till
skott från kanterna. De skott som inte täcks bort av uppoffrande spel från försvaret sitter rakt i bröstet på en välplacerad och stabil Rosén.
Det dröjer ända till matchminut 14, då #16 Enström sätter 2-0 efter effektivt presspel mot ingarös backar som inte lyckas få bort bollen och freda sitt eget
 slott, ass kom från #11 Alpäng.
Perioden lider mot sitt slut och Nacka har bra kontroll över matchbilden, men med 30 sekunder kvar av perioden uppstår en situation framför mål vilket gör att
Cap Mike markerar vems slott det är, vilket leder till en U2 för hårt spel. 30 sekunder i boxplay, men resultatet 0-2 till Nacka håller sig perioden ut.

Period två startar i boxplay. Nacka kämpar på bra och lyckas hålla Ingarös powerplay i schack, men med 7 sekunder kvar av utvisningen letar sig bollen in bakom Rosén
efter vad som ser ut som en misstänkt styrning. 1-2 och Ingarö känner kontakt igen. Matchen hettar till mer och mer, precis som ett derby ska göra. Mycket fysiskt spel
från Ingarös sida leder till att Nacka får spela powerplay x2 vilket tyvärr inte ger resultat, mycket pga en mycket väl spelande sista utpost i Ingarö!
Perioden fortlöper och det känns lite som att Ingarö börjar få övertag spelmässigt. Ända till minut 14, för då blixtrar #69 Skalin till med ett mäktigt skott från halva planen
rakt upp i det femte krysset! 1-3 på tavlan och ett förödande avbräck för Ingarö som precis börjat få upp ett momentum.
Minuten senare har de dock chansen att ta tillbaka kontakten, då Cap blivit tvingad att rensa bort en boll i målvaktsområdet vilket leder till straff.
Så blir dock inte fallet, för Rosén går ut hårt och tvingar Ingarös straffläggare att driva ut långt ut åt höger, vilket leder till missat mål. Därefter betar man av Ingarös
powerplay och håller fortet perioden ut. Dock blev Cap Mike tvungen att lämna över kaptensbindeln till #16 Enström, då han i närkamp bakom Ingarös mål skadade benet
mot deras metallkantade sargbitar. Tråkigt, men det ger bara mer bränsle till övriga spelare i laget! 1-3 inför sista perioden, nu ska allt avgöras.

Tredje perioden startar och Ingarö sätter in press direkt i jakt på en reducering, men Nacka spelar sig oftast ur situationerna och kontrar. I uppställt spel är
Nackas försvar fortfarande lika effektivt som det varit matchen igenom, Ingarö tillåts inte att komma in i slottet. Minuterna tickar på och Ingarö tvingas till ett allt mer
desperat spel, det fysiska spelet trappas upp än mer för att försöka få Nacka ur balans och dra på sig onödiga utvisningar. Tre minuter kvar, Ingarö begär timeout. Nacka samlar sig
och snackar igenom hur de sista tre minuterna ska spelas av. Tre minuter är lång tid och en tvåmålsledning är allt annat än säker, mycket kan hända i innebandy. Det var dock inte fallet här.
Tiden tickar på och Nacka håller tätt mot ett Ingarö som först plockar ut målvakten i hopp om att ett numerärt överläge ska resultera i mål. Med 30 sekunder kvar får de chansen att spela med
tvåmannaövertag då #69 Skalin på något oförklarligt sätt lyckas bli utvisad för hårt spel. Men Ingarös chanser och förhoppningar att komma ikapp grusas snabbt av #11 Alpäng som lyckas sno åt sig
bollen och skicka iväg den rakt in i öppen kasse. 1-4 och matchen är över!

Denna seger var en riktig lagseger, där grunden för segern lades i vårt förvar som för dagen är hundraprocentigt! Noll mål insläppta i 5 mot 5 och endast ett i boxplay.
Nu väntar två bra träningsveckor innan vi tar oss an serieledarna Duvbo på fredagen den 2/12! Väl mött!