VILL DU TESTA PÅ INNEBANDY I NACKA IBK? KLICKA HÄR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
NACKA IBK
Tillsammans för ett positivt Nacka

Nacka IBK sommarlovsläger 2024
2024-02-17 07:40
Sommar och sommarlov känns avlägset när det fortfarande är vinter med snö och kyla. Och dessutom med en innebandysäsong i full gång. Men vi är glada att presentera en härlig sommarnyhet redan nu…
 
Anmälan till Nacka IBKs sommarlovsläger 2024 öppnar nu!
Vi är glada att redan nu kunna presentera att sommarlovets höjdpunkt – Nacka IBKs sommarlovsläger – givetvis arrangeras även sommaren 2024. Perfekt när sommarlovet precis har inletts (v25 eller 26), eller före skolan startar i augusti (v33). 
 
Vi erbjuder alla spelare, både nuvarande utövare som nybörjare, tjejer som killar, utespelare som målvakter, födda 2010-2017 möjligheten att under en vecka träna, hänga och spela innebandy med kompisar. Sommaren 2024 arrangeras vi läger under tre sommarlovsveckor där du som spelare får möjligheten att utveckla både innebandytekniska moment, spelförståelse, målvaktsteknik och mycket mer. Innebandy varvas med rörelseglädje, lekfulla bollövningar, hinderbana, fys och stafetter, samt massor av annat sommarlovskul. Vi avslutar varje lägervecka med en turnering för alla deltagare. Om vädret är fint flyttar vi ut träningen till vår utomhusplan. Ett sommarläger med det sommarlovet handlar om helt enkelt – rörelse, glädje, kul och kompisar.
 
Utifrån den positiva feedback vi har fått från tidigare års deltagare så fortsätter vi utveckla upplägg och innehåll för att fortsätta leverera sommarens bästa idrottsläger i Nacka. Lägret leds av föreningens utbildade ungdomsledare, och avslutas med turnering för alla deltagare. Vi kommer inom kort presentera ett par spännande nyheter för respektive lägervecka.
 
Upplägg
Tre lägerveckor – v25 (17-20/6), v26 (24-27/6) eller v33 (12-15/8).
Dagar: måndag-torsdag
Tid: 09:00-15:00 (drop in och drop out erbjuds för de som behöver)
Plats: Ormingehallen och Myrsöhallen med omnejd
Avgift:1950 kr, inklusive mellis, lunch och T-shirt
Du behöver inte vara medlem i Nacka IBK för att få delta. Alla spelare är välkomna! 
Vi vet att intresset kommer vara stort och anmälningarna många. Utifrån att antalet platser per vecka är begränsat så är vår rekommendation att du gör din anmälan redan nu. 
 
Anmäl dig tidigt! De första 30 som anmäler sig deltar i utlottning av Nacka IBK-mössa, vattenflaska, tröja och en Unihoc-klubba.
 
Så häng på sommarlovet med Nacka IBK du också!

 

Robin Andersson ny sportchef i Nacka IBK
2024-02-16 16:01

Vi är en fantastisk förening. Utifrån föreningens beslutade strategi är ambitionen att fortsätta växa innebandy i Nacka, och att säsongen 27/28 vara över 1 500 utövande spelare. Vi är, har alltid varit och kommer fortsätta vara en förening med kärnverksamhet i bredden. Men ett prioriterat område för att fortsätta växa, och att kunna erbjuda innebandy genom hela livet, är en seniorverksamhet som driver intresse och uppmärksamhet, och som ger möjlighet för alla utövare att göra sin idrottsresa inom föreningen.

 

Som en del i föreningens långsiktiga utvecklingsplan presenteras därför nu Robin Andersson som ny sportchef för Nacka IBKs elitverksamhet, vilket inkluderar senior- samt juniorlag. Robin kommer senast från Täby FC där han verkat som sportchef för deras elitverksamhet. Täby har under de år Robin verkat i föreningen i stort sett alltid vart ett topplag i Dam-SSL med bl.a. SM-guld 2019 och Champions cup-guld 2020 som stora framgångar, och samtidigt varit en ledande aktör inom herrinnebandyn i Stockholm.

  

Välkommen Robin! Först måste vi börja med en klassisk idrottsfråga: hur känns det?

Det känns otroligt bra! Jag har fått ett varmt välkomnande och ser fram emot att se vad vi kan uträtta i ett redan starkt Nacka. 

 

Vad är det som har lockat med att bli en del av Nacka IBK?

Redan från vår första kontakt för ett par månader sedan fick jag en god känsla som sedan byggt sig starkare under tidens gång. Nacka har en fin grund att stå på där många personer gör ett gediget arbete, man har en stark styrelse, en väl fungerande marknadssida och att då få vara med och försöka lyfta det sportsliga på både dam och herrsidan är något som lockade mig. 

 

Vad är dina mål på kort och lång sikt?

På kort sikt ska vi bygga starka trupper och ledarstaber kring våra representationslag och därefter ta steg sportsligt med båda lagen. På längre sikt vill vi etablera båda lagen högre upp i seriesystemen. 

 

Vilka utmaningar ser du i uppdraget?

Det finns såklart utmaningar. Vi behöver bli bättre kring det mesta kring det sportsliga i det dagliga arbetet. Men med små justeringar kan vi vrida det till något positivt och bli ännu bättre. 

 

Vilka möjligheter ser du med Nacka?

Det finns en stark organisation i Nacka IBK, vilket såklart gör att möjligheterna till att vi når vår målbild ökar. Jag ser ett starkt Nacka IBK i framtiden, och ser fram emot att göra resan tillsammans med hela föreningen.

 

Robin påbörjade sitt uppdrag måndagen den 5 februari och kommer inledningsvis också stärka upp damlagets tränarstab där han kliver in som tränare tillsammans med Richard Campbell. Arbetet med att konkretisera den långsiktiga planen har inletts, och bygget inför säsongen 24/25 börjar falla på plats. Målsättningen är att damlaget 27/28 återigen ska vara ett slutspelslag i SSL, och herrlaget ska vara ett av Stockholm-innebandyns främsta lag. 

 

Kom ner till de kommande matcherna med Herr och Dam så får du möjlighet att träffa Robin.

 

Välkommen till Nacka IBK! 

Wikis och Arvid – Nacka IBKs nya föreningskoordinatorer
2024-02-11 13:02
Wikis och Arvid – Nacka IBKs nya föreningskoordinatorer

Vi arbetar hela tiden för att utveckla vår verksamhet för att skapa de bästa förutsättningarna för att fler ska börja och fortsätta spela innebandy. Ett prioriterat område i detta är att skapa ökade samarbeten och dialoger mellan lag, ledare och spelare. Att bistå både ledare och spelare på utvecklingsresan mellan olika nivåer och åldrar. Det är tillsammans vi är Nacka IBK, och det är tillsammans som vi utvecklas.

 

Vi har därför, under hösten, tagit fram ett upplägg där vi förstärker verksamheten med två lagöverskridande koordinatorer som arbetar gentemot vår ungdomssida på Röd-nivå. Vi är nu glada att kunna presentera Arvid Frid på flicksidan och Fredrik Wikström på pojksidan.  

 

”Det känns fantastiskt bra att ha Fredrik och Arvid med oss på den här resan. Två personer och inspirerande ledare med stora Nacka-hjärtan. Men också mycket innebandykunskap som nu kommer komma tränarkollegor och spelare till glädje.”, säger Karl Andrén, ordförande Nacka IBK

 

Wikis och Arvids uppdrag, utöver deras ordinarie tränaruppdrag, är att arbeta kontinuerligt och proaktivt för att öka samarbeten inom föreningen. Från ledarinspiration, miljö/rotationsträning, gemensamma mixlag/rotation i matchmiljö till gemensamma träningar. Ambitionen är bygga broar mellan spelare, ledare och lag inom och mellan åldersgrupper. I uppdraget ingår även att bistå när lag slås ihop, spelare flyttas upp en ålderskull samt när det kommer nya spelare och tränare. Genom ökad samverkan, och ett proaktivt arbete vid punkter då förändringar i idrottsvardagen riskerar att skapa osäkerhet, är vi övertygade om att fler kommer både börja och fortsätta sin idrotts- och innebandyresa i Nacka IBK.

 

För frågor eller mer information – kontakta kansliet eller prata med Wikis/Arivd.

Sportlovsläger 2024
2024-01-14 20:43
Vecka 9 är det dags igen för Nacka IBKs uppskattade Sportlovsläger. En möjlighet för alla sportlovslediga killar och tjejer som är hemma i Nacka, att träna och hänga innebandy tillsammans med våra instruktörer från Ungdomsledarakademin. VI kör uppdelat måndag-tisdag (2014-2016) och onsdag-torsdag (2011-2013) mellan kl 09.00-15.00 i Ormingehallen.

 

För mer info och anmälan: Sportlovsläger 2024

OBOS ny partner till Nacka IBK
2024-01-03 17:48

Vi är mycket glada och stolta att kunna presentera och välkomna bostadsutvecklaren OBOS Sverige som ny samarbetspartner till Nacka IBK. Ett treårigt samarbete med ambitionen att få fler att hitta hem till innebandyn. 

 

OBOS är en av Sveriges största bostadsutvecklare och en medlemsorganisation med 500.000 medlemmar i Norge och Sverige. OBOS erbjuder bostäder för alla livets faser i form av villor, kedjehus och flerbostadshus, i städer och på landsbygden. Bland annat i Nacka.

 

I Nackas mest centrala läge i "nya Nacka staden", uppför OBOS kvarteret Elverkshuset som kommer bestå av cirka 330 moderna bostadsrätter på 1–5 rum och kök. Den första etappen, Ampere, rymmer 60 lägenheter och en gemensam takterrass. Det första lägenheterna har tillträde årsskiftet 24/25. 

 

"Vi är glada att kliva in i ett långsiktigt samarbete med Nacka IBK. Att tillsammans bidra till att utveckla Nacka som en positiv plats för människor. Vi tror på idrotten generellt och innebandy specifikt för att bidra till en meningsfull fritid för barn och ungdomar.", säger Christian Alehagen, chef varumärke och samhällsansvar OBOS Sverige

 

Samarbetet inleddes redan hösten 2022 då Nacka IBK fick utdelning av medel från initiativet OBOS Jubel. Genom tilldelade medel har vi kunnat ta Nacka IBK och innebandyn till fler platser i Nacka och där låta dem testa på sporten. Dessutom har OBOS stöttat projektet "Framtidens innebandy" med utrustning (klubbor, västar mm), vilket möjliggjort skolbesök i Nacka. Nu tar alltså OBOS klivet och blir partner till Nacka IBK de kommande tre åren.

 

Som bostadsutvecklare vill OBOS bidra till att utveckla positiva samhällen även bortom husen. Att skapa platser där folk kan mötas, stötta samhällsnyttiga initiativ och att främja jämställdhet. En sådan plats är idrotten. OBOS ambition i "Hem för idrott", är att det ska finns platser där man känner sig hemma – oavsett var man bor. Idrotten är en sådan plats, och en meningsfull fritid ger en bättre framtid. OBOS samarbetar även med bl.a. Svenska Innebandyförbundet.

 

Vi ser fram emot ett positivt samarbete tillsammans med OBOS!

 

 

För mer information:

Läs mer om OBOS arbete för Hem för idrott, och satsningen på innebandy

 

 

 

 

Nyheter från våra lag
 
#nacka_ibk på Instagram
Våra Sponsorer