Tillsammans för ett positivt Nacka
Herr Division 1

Nacka Wallenstam - Råsunda IS 8 - 5
2016-12-13 23:15
Fredag och matchdags igen, denna gång i Hemmaborgen med Råsunda IS som motståndare. På förhand inte ett lag man varken vet eller hört mycket om, men om man ser till tabellen och poängligan
är det en tuff motståndare som inte kommer låta sig besegras lätt. Nacka har haft bra träningar under veckan och i hallen kan man nästan ta på stämningen, då ett flertal av Nackas ungdomslag
anslutit till läktaren för att ge sitt stöd, ett stöd som ska räcka väldigt långt denna kväll!

Första perioden börjar med att Nacka tar tag i taktpinnen och är det spelförande laget, Råsunda spenderar merparten av de första 10 minuterna i försvarszonen. Nacka får mycket energi från
alla supportrar på läktaren och har ett antal lägen att få första poängen på tavlan. Dock är det Råsunda som gör det första målet efter 9 minuter efter en vunnen duell i slottet.
Surt med underläge, men den känslan varar bara i 4 minuter, för 13.40 kvitterar Nacka genom #23 Ulriksson! Därefter har Nacka en riktigt bra och kontrollerad period, försvarsspelet sitter som en
smäck och hårt jobb i anfallszonen ger resultat. 15.38 ger #61 Qvarngård Nacka ledningen när han vaket petar in en boll som hittat in framför mål. Även 3-1 hinner komma upp på tavlan innan periodens
slut, då #13 Hessedahl skickar iväg ett skott från sin backposition som via #23 Ulriksson letar sig in bakom Råsundas målvakt.

Nacka börjar period 2 lika bra som man avslutade den första, för det dröjer endast 1.20 innan Nacka utökar sin ledning till 4-1, denna gång är det #48 Noaksson som lyckas överlista Råsundas målvakt.
Därefter blir spelet lite mer böljande och Råsunda kommer in i matchen lite, chanser växlas åt båda hållen men inget lag lyckas överlista det andra. Förrän efter 10 minuter. Då kliver #70 Götz fram och
utökar Nackas ledning till 5-1! En bekväm ledning att ha, kanske lite för bekväm. Nacka hamnar lite på hälarna vilket resulterar i att man börjar hamna efter i försvaret. 15.14 åker #13 Hessedahl ut 2 min
för slag. PP för Råsunda som endast behöver 30 sekunder i numerärt överläge innan bollen letar sig in i mål. Råsunda får lite fart i seglen i.o.m. sitt reduceringsmål och två minuter senare får de in ytterliggare
ett mål. Nacka svarar dock med en snabb replik när #10 Ahlholm stänker dit 6-3 för Nacka.

Den tredje perioden sätter igång och Nacka kliver ut för att försvara sin ledning och inte låta Råsunda kämpa sig tillbaka in i matchen. Anfall är bästa försvar, vilket #19 Fröberg visar när han efter 3 minuter
ökar på Nackas ledning till 7-3. Därefter tuffas spelet till, Råsunda försöker vända på matchbilden till sin fördel genom att dra ner på tempot för att sedan sätta två-tre snabba passningar vilket ofta resulterar i farliga målchanser.
10 minuter in i perioden kommer reduceringen, 7-4. Sedan dröjer det endast 16 sekunder innan Råsunda blixtrar till igen och nu är resultatet 7-5. Två mål på 16 sekunder är aldrig bra och i tidigare matcher har sådana sekvenser i spelet
sällan arbetat till Nackas favör. Denna gång lyckas man stoppa blödningen genom ett solitt försvarsspel och enastående lagmoral. Ett starkt stöd från läktaren är också en starkt bidragande faktor till att Nacka kan
hitta det där lilla extra i sin defensiv.
Råsunda blir allt mer frustrerade av att inte nå fram hela vägen till mål och till slut drar bortalaget på sig en utvisining med 4 minuter kvar. Powerplay och Nacka är inte sena med att öka på sin ledning  då #10 Ahlholm
sätter bollen välplacerat vid bortre stolpen från sin position till vänster. Råsunda lägger nu allt krut de har kvar i att skaka fram en reducering, men deras 6 mot 5 spel är inte direkt farligt och Nacka avvärjer merparten
av Råsundas anfallsförsök relativt enkelt. Matchens sista minuter rullas av och Nacka står som segrare!

Slutligen, ett stort TACK till alla som letade sig ner till Ormingehallen denna kväll och bidrog med sitt stöd. Det fick verkligen hela laget att lyfta sig ett snäpp extra!

Nästa hemmamatch är nu på fredag 16/12, då har serien vänt och vi möter Jakobsberg som just nu ligger på en andraplats i tabellen. Hoppas lika många hittar till Ormingehallen denna match också!