NACKA IBK
Tillsammans för ett positivt Nacka

Nacka IBK - Bro IK 6-3
2016-10-02 11:06
Nacka tog på fredagskvällen emot Bro IK i sin första hemmamatch för säsongen inför drygt 100 åskådare i Ormingehallen. Matchen slutade 6-3 till hemmalaget.

Efter förlusten mot Jakobsberg i seriepremiären så var det ett revanschsuget lag som klev ut på banan och det visade sig tidigt då Stark gör matchens första mål 2.11.
Bytet efter bjuder första femman på fantastisk innebandy och snurrar upp motståndet innan Skalin styr in Släggans passning i öppet mål.
Bro skulle få en kalaschans att få komma in i matchen då vi drar på oss en utvisning och får spela boxplay. Reduceringen kommer efter halva boxplayet spelat och 2-1 på tavlan.
Vi skakar av oss det fort och minuten efter reduceringen sätter kapten Mike upp bollen till formstarka Wille som sätter Nackas tredje mål.
Sista 10 av första perioden spelas en dålig och okontrollerad innebandy av Nacka och motståndet kunde få fram lite chanser men resultatet 3-1 står sig perioden ut.

Period 2 startar lite som den första slutade, med ett oorganiserat spel och boll som tappas i märkliga lägen.
6 minuter in i perioden så drar Bro på sig 2 utvisningar vilket gör att vi kan spela 5 mot 3. Nacka som sällar missar sin chans att göra mål i powerplay sätter Jack 4-1 med ett rappt skott upp i högra krysset assisterad från matchens lirare Nick.
Perioden rullar på och vi blandar fantastisk innebandy med ibland usel innebandy med konstiga beslut och oorganiserat försvarsspel. Med 5 minuter kvar av perioden så räddar Ullis ett givet baklängesmål genom att dra på sig en utvisning och vi får spela 4 mot 5.
Efter ett skott som bryts av Skalin sätter han upp den för Alpäng som springer ifrån sin motståndare och fri med målvakten sätter han 5-1 som även blir resultatet för andra perioden.

I period 3 lyckas Bro skapa lite nerv i matchen genom att tidigt göra både 2-5 och 3-5. Två billiga mål som går in via första stolpen där motståndaren alldeles för enkelt får komma in via hörnet.
Dock så blev det momentumet kortvarigt för Bro då Nacka tog tag i taktpinnen igen och gjorde det viktiga 6-3 målet genom Lowe som lobbade in returen från Släggans tunga skott.
Resterande tiden av matchen är inget som går till historien. Båda lagen skapar lite halvchanser men Nacka håller undan och tar säsongens första trepoängare.