Serie:SSL - Svenska Superligan Dam   Tabell >>
Samling:17:30
Matchreferat Täby-Nacka
2021-03-04 19:28

Bortamatch mot storasyster Täby🌟🌟🌟 På pappret är de givna favoriter, men vi ska visa vad vi går för, att de inte kan räkna ut oss 💙💙💙

Så startar matchen i ett härligt tempo. Det märks att det är laddade tjejer som springer in på planen. Kom igen nu fullt fokus. Vi har faktiskt riktigt bra lägen och för matchen inledningsvis. Spelet känns kontrollerat och bra. Det första målet blir vårt!!! 1-0 snyggt placerat av Hanna på ass av Philippa 🌟🌟🌟 Vi får en mängd frislag emot oss och ingenting med oss, men det är bara att kriga vidare. Täby är tunga, stora och vältränade. Vi måste vara snabba och smarta. De är seriens formstarkaste lag och vi får inte ge dem ytor. En riktigt bra första period, men se till att inte sänka tempot. Fortsätt med snabba byten, skjut mycket och minimera era egna misstag. Nu kommer ni att vara jagade. 💙💙💙

Dags för mellanperioden, men vi vill inte se mellanmjölk. Fortsätt där ni slutade innan perioden blåstes av. En halv minut in i perioden visar vi var skåpet skall stå. Matilda står helt rätt och sätter säkert 2-0 efter grym passning av Cornelia. Som vi startar andra perioden i högt tempo och så bra lägen. Vi får med oss en utvisning och ett mycket bra PP som dessvärre blir resultatlös. Halva matchen och Täby tar timeout. De är nog inte riktigt nöjda. Det är nu vi inte får sänka tempot. Vi måste fortsätta vårt spel. Hittills har vi varit det bättre laget. Dessvärre lönar sig deras avbrott och de får in 2-1... spelet böljar fram och tillbaka. Nu är det svettiga minuter. Täby kör hårt på två femmor. Vi håller ut hela perioden Riktigt bra Nacka. Täby gnäller mycket till domaren, men låt det stå för dem. Det ser mindre bra ut. Lite lustigt att de verkar anse att vi drar ned på deras tempo då det snarare ser ut som att de själva står för det.... Här handlar det om att spela smart och efter sina resurser. Spelförande och teknikmässigt är Täby grymma, men gällande fart och energi är Nacka dominerande. Ladda vidare tjejer. Oj vad de kommer vilja äta upp er i sista perioden 🌟🌟🌟

Tredje perioden är igång. Vi har inte råd med minsta misstag. Varje steg, varje passning, varje skott!!! Vi är centimetrar från mål redan inledningsvis. Vilket tryck, vilka lägen. Stolpen är i vägen... Täby får grymma lägen, Stephi räddar flera gånger om. Tillslut kommer kvitteringen 2-2... lite olyckligt för vår del. Då det känns som vi släppt in Täby i matchen kommer snabb replik och Matilda gör sitt andra mål för dagen på Daniellas ass🌟🌟🌟3-2 oj vad spännande. Faktiskt är det vi som får de bästa lägena. Vi som har det mesta trycket. Tyvärr en liten bjudning och ny kvittering 3-3.... lite snöpligt. Nu trycker Täby på och växlar upp och då sitter 3-4... men vi vill inte ge oss. Vilken inställning Frida smäller in 4-4 efter Philippas ass 💙💙💙 så viktigt! Ni visar att man inte ska räkna ut er. Frida vill mer så snyggt på ass av Hanna och åter ledning 5-4!!! 🌟🌟🌟Täby kör 6 mot 5 Då bryter Hanna så snyggt och bollen glider in i mål!!! 6-4 💙💙💙 Helt fantastiskt. Vi krigar, kämpar och sliter. Med 23 sek kvar får Täby in 6-5. De har inte gett upp. Men vi håller i och håller ut!! Segern är vår!!! Vilka tjejer, vilka krigare🌟🌟🌟 Första segern mot Täby, men inte den sista👍👏🌟