Serie:SSL - Svenska Superligan Dam   Tabell >>
Samling:14:30
Matchreferat Nacka mot Mora
2021-03-07 16:33

Så veckans andra match mot nästa topplag Mora. Vi spelar hemma, men i Värmdöhallen💙🌟💙

Matchen blåses igång! Bra tempo redan inledningen för alla femmor. Nacka startar piggt. Vilka lägen vi får till, men inga riktigt farliga skott på mål. Mora kommer in allt mer i matchen. Vi får inte släppa in dem. Det hör inte till vanligheterna men vi får med oss de flesta domsluten. Från riktigt bra spel till lite rörigare. Men så kommer äntligen ett grymt ledningsmål. 1-0. Mycket snyggt grovjobb av Arre till Maja som så grymt passar Ida🌟🌟🌟Vilka stjärnor. Äntligen, så välförtjänt. Det är helt underbart då spelare som fått mindre speltid under säsongen steppar upp när det gäller som mest. Det visar oerhörd mental styrka. Vi har haft lägen på lägen. Stephi är så grym och stabil. Ändå kommer ett snöpligt baklängesmål och det är utjämnat. Vi får en utvisning mot oss med 1.5 minut kvar av perioden... Faktiskt får vi det bästa läget, men perioden slutar 1-1. 💙 Vi får börja andra i boxplay. Kriga vidare tjejer sänk inte tempot 🌟🌟🌟

Så nu har vi fyllt på med energi. Nu växlar vi upp. Mora får direkt ett farligt läge, men skott i målburen... Vi kan andas ut. Sen spelar vi riktigt bra och får flera lägen. Mora spelar riktigt bra, men vi blandar och ger. Nu får vi med oss en utvisning och dags för powerplay. Precis när vi tycker att det går för långsamt så kommer det där klapp klapp spelet och Daniella visar att hon åter är i målform. 2-1 på ass av vår assistdrottning Hanna 🌟🌟🌟Ge inte Mora tid och utrymme. Halva matchen spelad. Nu känns det stressigt, Mora höjer tempot. Var smartare! Äntligen så utnyttjar vi ett av Moras få misstag. Frida till Philippa och 3-1💙💙💙 en för alla, alla för en! Vi går till sista periodpausen i ledning 3-1. En mycket fartfylld bra match.. 20 minuter kvar. Fortsätt nu tjejer!!

Dags för de avgörande 20 minutrarna. Det är så spännande., Nu gäller det att spela smart. Mora lär trycka på, de kommer lägga i högsta växeln så det behöver vi också göra. Släpp inte in dem i matchen. Mora sätter direkt press. Det känns lite svajigt, men vi reder ut det. Sen en lite märklig situation då det blir dubbelutvisning. Nu blir det stora ytor fyra mot fyra. Tänkte att det skulle bli fartfyllt och spännande, men det hände inte så mycket. Just nu inget skönspel från något av lagen. Det som är lite jobbigt med våra offensiva Nackatjejer är att vi ibland ”glömmer” att spela på ledning. Vi vill så mycket, men vi kan inte göra dragningar och felpassningar. Det är inte viktigast att göra mål, utan att inte släppa in mål. Oj vilken match, man kan tro att det är finalspel. Vi krigar, kämpar och sliter. Matilda tar tillvara på en grym passning av Daniella och 4-1!!! 🌟🌟🌟 När vi bjuder in Mora i matchen flera gånger om briljerar Stephi flera gånger om. Vi har en målvakt i världsklass. 2 minuter kvar och Mora tar timeout!!! Lugnt och fint nu tjejer. Ingen stress. Vi spelar så bra, men Vilde tappar balansen och det blir utvisning för liggande spel. Vi spelar 4 mot 6. Och de får in 4-2 med 24 sek kvar! Vi håller ut. Vilka tjejer!!! Seger mot ännu ett oerhört tufft motstånd. Som vi växt in i SSL s finrum. Respekt 👍👏🌟💙